Alberto Cairo er en referanse innen datavisualisering og et av de største navnene når det gjelder infografikk.

Alberto er født i Spania, der han ledet oppbyggingen av den interaktive infografikkavdelingen i El Mundo og vant flere priser med teamet sitt. Senere jobbet Alberto for et av de største mediekonsernene i Spania. Brasil, Editora Globo, som administrerende direktør for magasinet Época.

Infografikk

Albertos pensum omfatter også to bøker, den første om journalistikk (Massive Open Online Course) og undervisning ved University of North Carolina - Chapel Hill. Ganske imponerende, ikke sant?

For øyeblikket er han leder av Knight Chair i Visuell Journalistikk ved School of Kommunikasjonog direktør for Visualization Program - begge ved University of Miami. Samtidig underviser han i infografikk og datavisualisering over hele verden.

Infografikk

Alberto har et klart syn på hvordan datavisualisering bør fungere.

Som han selv sier: infografikk er som briller. Hvis du tar av deg brillene, blir alt uskarpt, og du kan ikke se hva du har foran deg. Det uklare rotet er data. Når du tar på deg brillene, gir alt mening. Brillene er tilpasset deg og filtrerer det uklare rotet til noe du kan forstå. Brillene er infografikk.

Infografikk

Å lage en Infografikk er blitt enklere enn noensinne. Men du må ha teorien i orden for å gjøre det riktig. Infografikk er tverrfaglig. Det betyr at du må ha grunnleggende kunnskap om ulike felt for å lage en infografikk. god infografikk.

Her er oppskriften: journalistikk, kartografi, statistikk, kunst, animasjon og programmering.

Tanken er å fokusere på ett felt og ha grunnleggende kunnskaper om alle andre. På den måten kan du stille spørsmål til data og bevis, samtidig som du unngår "hun/han sa"-metoden.
På den måten utvikler du evidensbasert tenkning. Og det er dette infografikk handler om.InfografikkAlberto Cairo ble inspirert av store navn innen infografikk som Nigel Holmes og store referanser innen datavisualisering som New York Times.
Kanskje du også bør sikte høyt.

Høres det vanskelig ut? Det gjør ikke noe. Ta det første skrittet!

logo-abonnement

Abonner på nyhetsbrevet vårt

Eksklusivt innhold av høy kvalitet om effektiv visuell
kommunikasjon innen vitenskap.

- Eksklusiv guide
- Tips om design
- Vitenskapelige nyheter og trender
- Veiledninger og maler