Tietojen visualisoinnin referenssi Alberto Cairo on yksi suurimmista nimistä, kun aiheena on infografiikka.

Alberto on syntynyt Espanjassa, jossa hän johti El Mundon interaktiivisen infografiikkaosaston luomista ja voitti tiiminsä kanssa useita palkintoja. Myöhemmin Alberto työskenteli yhdessä Brasilian suurimmista mediakonserneista, Editora Globossa, Época-lehden toimitusjohtajana.

infografiikat

Alberton opetussuunnitelmaan kuuluu myös kaksi kirjaa, ensimmäinen journalismi Massive Open Online Course ja opettaminen Pohjois-Carolinan yliopistossa - Chapel Hill. Aika vaikuttavaa, vai mitä?

Tällä hetkellä hän toimii Knightin visuaalisen journalismin professuurina School of Communicationissa ja Visualization Programin johtajana - molemmat Miamin yliopistossa. Samalla hän opettaa infografiikkaa ja datan visualisointia käsitteleviä kursseja ympäri maailmaa.

infografiikat

Albertolla on selkeä näkemys siitä, miten datan visualisoinnin pitäisi toimia.

Kuten hän itse sanoo: infografiikka on kuin silmälasit. Jos otat lasit pois, kaikki on sumeaa, etkä erota, mitä edessäsi on. Sumea sotku on dataa. Kun laitat lasit silmälasit päähäsi, kaikessa on järkeä. Silmälasit on sovitettu sinuun, ja ne suodattavat sumean sotkun joksikin ymmärrettäväksi. Lasit ovat infografiikkaa.

infografiikat

Infografiikan tekeminen on helpompaa kuin koskaan. Tarvitset kuitenkin teoriaa, jotta voit tehdä sen oikein. Infografiikka on monialaista. Se tarkoittaa, että hyvän infograafin tekemiseen tarvitaan perustietoa eri aloilta.

Tässä on resepti: journalismi, kartografia, tilastot, taide, animaatio ja ohjelmointi.

Ajatuksena on keskittyä yhteen alaan ja hallita kaikkien muiden alojen perusteet. Näin pystyt esittämään kysymyksiä tiedoille ja todisteille ja samalla välttämään "hän sanoi" -menetelmää.
Näin kehität näyttöön perustuvaa ajattelua. Ja juuri tästä infografiikassa on kyse.infografiikatAlberto Cairo sai inspiraatiota infografiikan suurilta nimiltä, kuten Nigel Holmesilta, ja valtavilta datan visualisoinnin referensseiltä, kuten New York Timesilta.
Ehkä sinunkin pitäisi tähdätä korkealle.

Kuulostaako se vaikealta? Ei se haittaa. Ota ensimmäinen askel!

logo-tilaus

Tilaa uutiskirjeemme

Eksklusiivista korkealaatuista sisältöä tehokkaasta visuaalisesta
tiedeviestintä.

- Eksklusiivinen opas
- Suunnitteluvinkkejä
- Tieteelliset uutiset ja suuntaukset
- Oppaat ja mallit