Referință în domeniul vizualizării datelor, Alberto Cairo este unul dintre cele mai mari nume atunci când este vorba de infografice.

Alberto s-a născut în Spania, unde a condus crearea Departamentului de Infografică Interactivă la El Mundo și a câștigat mai multe premii cu echipa sa. Mai târziu, Alberto a lucrat pentru unul dintre cele mai mari grupuri media din Brazilia, Editora Globo, în calitate de director executiv al revistei Época.

infografice

Curriculum-ul lui Alberto include, de asemenea, două cărți, primul jurnalism Massive Open Online Course și predarea la University of North Carolina - Chapel Hill. Destul de impresionant, nu-i așa?

În acest moment, el este Cavalerul Catedrei în Vizual Jurnalism la Școala de Comunicare, și director al Programului de vizualizare - ambele la Universitatea din Miami. Toate acestea în timp ce predă cursuri de infografice și vizualizare a datelor în întreaga lume.

infografice

Alberto are o viziune clară asupra modului în care ar trebui să funcționeze vizualizarea datelor.

După cum spune el însuși: infografiile sunt ca niște ochelari. Dacă îți dai ochelarii jos, totul este neclar și nu poți distinge ceea ce ai în față. Dezordinea neclară sunt datele. Când vă puneți ochelarii, totul capătă sens. Ochelarii sunt adaptați la tine și filtrează mizeria neclară în ceva pe care îl poți înțelege. Ochelarii sunt infografice.

infografice

Realizarea unui infografic devine mai ușor ca niciodată. Cu toate acestea, trebuie să aveți teoria necesară pentru a o face corect. Infografiile sunt multidisciplinare. Asta înseamnă că ai nevoie de cunoștințe de bază în diferite domenii pentru a realiza una bun infografic.

Iată rețeta: jurnalism, cartografie, statistici, arte, animație și programare.

Ideea este să te concentrezi într-un singur domeniu și să ai cunoștințe de bază în toate celelalte. Procedând astfel, veți putea să puneți întrebări la date și dovezi, trecând peste metoda "ea/el a spus".
În acest fel, veți dezvolta o gândire bazată pe dovezi. Și despre asta este vorba în infografice.infograficeAlberto Cairo s-a inspirat de la nume mari din domeniul infografiilor, precum Nigel Holmes, și de referințe uriașe în materie de vizualizare a datelor, precum The New York Times.
Poate că și tu ar trebui să țintești sus.

Sună dificil? Nu-i nimic. Faceți primul pas!

logo-abonare

Abonează-te la newsletter-ul nostru

Conținut exclusiv de înaltă calitate despre vizuale eficiente
comunicarea în domeniul științei.

- Ghid exclusiv
- Sfaturi de design
- Știri și tendințe științifice
- Tutoriale și șabloane