Alberto Cairo er en reference inden for datavisualisering og et af de største navne, når det handler om infografik.

Alberto er født i Spanien, hvor han stod i spidsen for oprettelsen af den interaktive infografikafdeling på El Mundo og vandt flere priser med sit team. Senere arbejdede Alberto for en af de største mediegrupper i Brasilien, Editora Globo, som administrerende direktør for magasinet Época.

Infografik

Albertos pensum omfatter også to bøger, det første journalistiske Massive Open Online Course og undervisning på University of North Carolina - Chapel Hill. Ret imponerende, ikke sandt?

I øjeblikket er han ridderformand i Visuel Journalistik på School of Kommunikationog direktør for Visualization Program - begge på University of Miami. Alt dette, mens han underviser i infografik og datavisualisering over hele verden.

Infografik

Alberto har et klart syn på, hvordan datavisualisering skal fungere.

Som han selv siger: Infografik er som briller. Hvis du tager brillerne af, er alt sløret, og du kan ikke skelne, hvad der er foran dig. Det slørede rod er data. Når du tager brillerne på, giver alt mening. Brillerne er tilpasset dig, og de filtrerer det slørede rod til noget, du kan forstå. Brillerne er infografik.

Infografik

At lave en Infografik er blevet lettere end nogensinde. Men du er nødt til at have teorien for at gøre det rigtigt. Infografik er tværfagligt. Det betyder, at du har brug for grundlæggende viden om forskellige områder for at lave en God infografik.

Her er opskriften: journalistik, kartografi, statistik, kunst, animation og programmering.

Ideen er at fokusere på ét område og have det grundlæggende kendskab til alle andre. På den måde bliver du i stand til at stille spørgsmål til data og beviser, mens du slipper for "hun/han sagde"-metoden.
På den måde vil du udvikle en evidensbaseret tankegang. Og det er det, infografik handler om.InfografikAlberto Cairo blev inspireret af store navne inden for infografik som Nigel Holmes og store referencer inden for datavisualisering som The New York Times.
Måske skulle du også sigte højt.

Lyder det svært? Det er helt i orden. Tag dit første skridt!

logo-abonnement

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Eksklusivt indhold af høj kvalitet om effektiv visuel
kommunikation inden for videnskab.

- Eksklusiv guide
- Tips til design
- Videnskabelige nyheder og tendenser
- Vejledninger og skabeloner