Dit bericht gaat over een zeer ernstig en belangrijk onderwerp. Elk jaar krijgen bijna 800.000 mensen een nieuwe of terugkerende beroerte. Bovendien kan tot 80 procent van de beroertes worden voorkomen. Het is dus heel belangrijk om te weten hoe je een beroerte kunt voorkomen en wat de belangrijkste symptomen van een beroerte zijn. Daarom heb ik een paar infographics gemaakt met wetenschappelijke illustraties om belangrijke medische informatie weer te geven.

Maar, wat is een beroerte?

Volgens de US National Stroke Association1Een beroerte is een "hersenaanval". Het kan iedereen op elk moment overkomen. Het treedt op wanneer de bloedtoevoer naar een deel van de hersenen wordt afgesloten. Wanneer dit gebeurt, krijgen de hersencellen geen zuurstof meer en beginnen ze af te sterven. Wanneer hersencellen tijdens een beroerte afsterven, gaan vaardigheden die door dat deel van de hersenen worden gecontroleerd, zoals geheugen en spiercontrole, verloren.

beroerte oorzaken cardiologie3

Symptomen van een beroerte

Als u een van deze symptomen begint te vertonen, moet u met uw arts praten en naar het ziekenhuis gaan. Het is belangrijk dat u op de mensen om u heen let en zo nodig hulp biedt. Tijdens een beroerte is tijd cruciaal en het is heel belangrijk om zo snel mogelijk een medische diagnose te krijgen.

beroerte symptomen cardiologie

Naast deze symptomen kunt u, als u vermoedt dat iemand een beroerte heeft, de persoon vragen te glimlachen. Als één kant van het gezicht lijkt te zakken, bel dan een arts.

Hoe te voorkomen?

Gezonde gewoonten creëren is de beste manier om een beroerte te voorkomen. Doe dus lichamelijke oefeningen, eet goed, verlaag het stressniveau en vergeet het routine lichamelijk onderzoek niet.

beroerte symptomen risicofactoren

Ik heb deze infographics gemaakt met behulp van Mind the Graph. Als u uw onderzoek wilt illustreren, kunt u ook Mind the Graph gebruiken.

logo aanmelden

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Exclusieve inhoud van hoge kwaliteit over effectieve visuele
communicatie in de wetenschap.

- Exclusieve gids
- Ontwerp tips
- Wetenschappelijk nieuws en trends
- Handleidingen en sjablonen