Dette indlæg handler om et meget alvorligt og vigtigt emne. Hvert år oplever næsten 800.000 mennesker et nyt eller tilbagevendende slagtilfælde. Og op til 80 procent af slagtilfældene kan forebygges. Så det er meget vigtigt at vide, hvordan man forebygger, og hvad der er de vigtigste symptomer på slagtilfælde. Derfor har jeg lavet et par infografikker, der bruger videnskabelige illustrationer til at vise vigtige medicinske oplysninger.

Men hvad er et slagtilfælde?

Ifølge US National Stroke Association1Et slagtilfælde er et "hjerneanfald". Det kan ske for hvem som helst på hvilket som helst tidspunkt. Det opstår, når blodgennemstrømningen til et område af hjernen afbrydes. Når det sker, får hjernecellerne for lidt ilt og begynder at dø. Når hjerneceller dør under et slagtilfælde, mister man de evner, som styres af det område af hjernen, f.eks. hukommelse og muskelkontrol.

slagtilfælde forårsager kardiologi3

Symptomer på slagtilfælde

Hvis du begynder at få nogle af disse symptomer, skal du tale med din læge og tage på hospitalet. Det er vigtigt at være opmærksom på folk omkring dig og hjælpe, hvis det er nødvendigt. Under et slagtilfælde er tiden afgørende, og det er meget vigtigt at få en medicinsk diagnose så hurtigt som muligt.

symptomer på slagtilfælde kardiologi

Ud over disse symptomer kan du, hvis du har mistanke om, at nogen er ved at få et slagtilfælde, bede personen om at smile. Hvis den ene side af ansigtet ser ud til at falde sammen, skal du ringe til en læge.

Hvordan forebygger man?

At skabe sunde vaner er den bedste måde at forebygge et slagtilfælde på. Så lav fysiske øvelser, spis godt, reducer stressniveauet, og glem ikke den rutinemæssige fysiske undersøgelse.

symptomer på slagtilfælde risikofaktorer

Jeg har lavet disse infografikker ved hjælp af Mind the Graph. Hvis du vil illustrere din forskning, kan du også bruge Mind the Graph.

logo-abonnement

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Eksklusivt indhold af høj kvalitet om effektiv visuel
kommunikation inden for videnskab.

- Eksklusiv guide
- Tips til design
- Videnskabelige nyheder og tendenser
- Vejledninger og skabeloner