Αυτή η ανάρτηση αφορά ένα πολύ σοβαρό και σημαντικό θέμα. Κάθε χρόνο σχεδόν 800.000 άνθρωποι παθαίνουν ένα νέο ή επαναλαμβανόμενο εγκεφαλικό επεισόδιο. Επίσης, έως και το 80 τοις εκατό των εγκεφαλικών επεισοδίων μπορεί να προληφθεί. Έτσι, είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε πώς να το προλάβετε και ποια είναι τα κύρια συμπτώματα του εγκεφαλικού επεισοδίου. Σκεπτόμενος αυτό, δημιούργησα μερικά infographics χρησιμοποιώντας επιστημονικές απεικονίσεις για να δείξω σημαντικές ιατρικές πληροφορίες.

Αλλά τι είναι το εγκεφαλικό επεισόδιο;

Σύμφωνα με την Εθνική Ένωση Εγκεφαλικών Επεισοδίων των ΗΠΑ1, το εγκεφαλικό επεισόδιο είναι μια "εγκεφαλική επίθεση". Μπορεί να συμβεί σε οποιονδήποτε ανά πάσα στιγμή. Συμβαίνει όταν διακόπτεται η ροή του αίματος σε μια περιοχή του εγκεφάλου. Όταν συμβαίνει αυτό, τα εγκεφαλικά κύτταρα στερούνται οξυγόνου και αρχίζουν να πεθαίνουν. Όταν τα εγκεφαλικά κύτταρα πεθαίνουν κατά τη διάρκεια ενός εγκεφαλικού επεισοδίου, χάνονται ικανότητες που ελέγχονται από αυτή την περιοχή του εγκεφάλου, όπως η μνήμη και ο έλεγχος των μυών.

εγκεφαλικό επεισόδιο προκαλεί καρδιολογία3

Συμπτώματα εγκεφαλικού επεισοδίου

Εάν αρχίσετε να παρουσιάζετε οποιοδήποτε από αυτά τα συμπτώματα, πρέπει να μιλήσετε με το γιατρό σας και να μεταβείτε στο νοσοκομείο. Είναι σημαντικό να δίνετε προσοχή στους ανθρώπους γύρω σας και να τους βοηθάτε αν χρειαστεί. Κατά τη διάρκεια ενός εγκεφαλικού επεισοδίου, ο χρόνος είναι κρίσιμος και είναι πολύ σημαντικό να λάβετε ιατρική διάγνωση το συντομότερο δυνατό.

εγκεφαλικό επεισόδιο συμπτώματα καρδιολογία

Εκτός από αυτά τα συμπτώματα, αν υποψιάζεστε ότι κάποιος έχει εγκεφαλικό επεισόδιο, ζητήστε από το άτομο να χαμογελάσει. Εάν η μία πλευρά του προσώπου φαίνεται να πέφτει, καλέστε γιατρό.

Πώς να το προλάβετε;

Η δημιουργία υγιεινών συνηθειών είναι ο καλύτερος τρόπος για την πρόληψη ενός εγκεφαλικού επεισοδίου. Έτσι, κάντε σωματικές ασκήσεις, τρώτε σωστά, μειώστε το επίπεδο άγχους και μην ξεχνάτε την καθιερωμένη φυσική εξέταση.

συμπτώματα εγκεφαλικού επεισοδίου παράγοντες κινδύνου

Δημιούργησα αυτά τα infographics χρησιμοποιώντας το Mind the Graph. Αν θέλετε να απεικονίσετε την έρευνά σας, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το Mind the Graph.

logo-subscribe

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο

Αποκλειστικό περιεχόμενο υψηλής ποιότητας σχετικά με την αποτελεσματική οπτική
επικοινωνία στην επιστήμη.

- Αποκλειστικός οδηγός
- Συμβουλές σχεδιασμού
- Επιστημονικά νέα και τάσεις
- Σεμινάρια και πρότυπα