Această postare se referă la un subiect foarte serios și important. În fiecare an, aproape 800.000 de persoane suferă un accident vascular cerebral nou sau recurent. De asemenea, până la 80 la sută dintre accidentele vasculare cerebrale pot fi prevenite. Așadar, este foarte important să știm cum să prevenim și care sunt principalele simptome ale accidentului vascular cerebral. Gândindu-mă la acest lucru, am creat câteva infografice folosind științific ilustrații pentru a arăta importante medical informații.

Dar, ce este un accident vascular cerebral?

Potrivit Asociației Naționale a Accidentului Vascular Cerebral din SUA1, un accident vascular cerebral este un "atac cerebral". Se poate întâmpla oricui și în orice moment. Se produce atunci când fluxul sanguin către o zonă a creierului este întrerupt. Când se întâmplă acest lucru, creierul celule sunt lipsiți de oxigen și încep să moară. Atunci când celulele cerebrale mor în timpul unui accident vascular cerebral, abilitățile controlate de acea zonă a creierului, cum ar fi memoria și controlul mușchilor, se pierd.

accident vascular cerebral cauze cardiologie3

Simptomele accidentului vascular cerebral

Dacă începeți să prezentați oricare dintre aceste simptome, trebuie să vorbiți cu medicul dumneavoastră și să mergeți la spital. Este important să fiți atenți la persoanele din jurul dumneavoastră și să le ajutați dacă este necesar. În timpul unui accident vascular cerebral, timpul este crucial și este foarte important să primiți un diagnostic medical cât mai curând posibil.

simptome de accident vascular cerebral cardiologie

Pe lângă aceste simptome, dacă bănuiți că cineva are un accident vascular cerebral, rugați persoana respectivă să zâmbească. Dacă o parte a feței pare să scadă, apelați la un medic.

Cum se poate preveni?

Crearea unor obiceiuri sănătoase este cel mai bun mod de a preveni un accident vascular cerebral. Așadar, faceți exerciții fizice, mâncați bine, diminuați nivelul de stres și nu uitați de examenul fizic de rutină.

simptome de accident vascular cerebral factori de risc

Am creat aceste infografice folosind Mind the Graph. Dacă doriți să vă ilustrați cercetare, puteți utiliza și Mind the Graph.

logo-abonare

Abonează-te la newsletter-ul nostru

Conținut exclusiv de înaltă calitate despre vizuale eficiente
comunicarea în domeniul științei.

- Ghid exclusiv
- Sfaturi de design
- Știri și tendințe științifice
- Tutoriale și șabloane