Tämä viesti koskee hyvin vakavaa ja tärkeää aihetta. Joka vuosi lähes 800 000 ihmistä saa uuden tai toistuvan aivohalvauksen. Lisäksi jopa 80 prosenttia aivohalvauksista voidaan ehkäistä. On siis erittäin tärkeää tietää, miten aivohalvaus voidaan ehkäistä ja mitkä ovat tärkeimmät aivohalvauksen oireet. Tätä ajatellen loin muutaman infograafin, joissa käytettiin seuraavia välineitä. tieteellinen kuvitukset, jotka osoittavat tärkeät lääketieteellinen tiedot.

Mutta mikä on aivohalvaus?

Yhdysvaltain kansallisen aivohalvausyhdistyksen mukaan1aivohalvaus on "aivoinfarkti". Se voi tapahtua kenelle tahansa milloin tahansa. Se tapahtuu, kun verenkierto aivojen tiettyyn alueeseen katkeaa. Kun näin tapahtuu, aivot solut eivät saa happea ja alkavat kuolla. Kun aivosolut kuolevat aivohalvauksen aikana, aivojen kyseisen alueen hallitsemat kyvyt, kuten muisti ja lihasten hallinta, menetetään.

aivohalvauksen syyt kardiologia3

Aivohalvauksen oireet

Jos sinulla on jokin näistä oireista, sinun on puhuttava lääkärisi kanssa ja mentävä sairaalaan. On tärkeää kiinnittää huomiota ympärilläsi oleviin ihmisiin ja auttaa tarvittaessa. Aivohalvauksen aikana aika on ratkaiseva, ja on erittäin tärkeää saada lääketieteellinen diagnoosi mahdollisimman pian.

aivohalvauksen oireet kardiologia

Näiden oireiden lisäksi, jos epäilet, että henkilöllä on aivohalvaus, pyydä häntä hymyilemään. Jos kasvojen toinen puoli näyttää laskevan, soita lääkärille.

Miten estää?

Terveellisten tapojen luominen on paras tapa ehkäistä aivohalvaus. Harrasta siis liikuntaa, syö hyvin, vähennä stressitasoa, äläkä unohda rutiinitarkastusta.

aivohalvauksen oireet riskitekijät

Loin nämä infografiikat käyttämällä Mind the Graph. Jos haluat havainnollistaa tutkimus, voit käyttää myös Mind the Graph:tä.

logo-tilaus

Tilaa uutiskirjeemme

Eksklusiivista korkealaatuista sisältöä tehokkaasta visuaalisesta
tiedeviestintä.

- Eksklusiivinen opas
- Suunnitteluvinkkejä
- Tieteelliset uutiset ja suuntaukset
- Oppaat ja mallit