Ni čarobne formule, ki bi nas naredila super zdrave! Vendar pa obstaja več navad, ki nam lahko pomagajo povečati odpornost in nas tako ohranijo varnejše v času pandemije Covid19.

Tako smo ločili 5 nasvetov glede na WHO, ki lahko pomagajo izboljšati vaš imunski sistem:

DOBRO SPI

Ne glede na to, ali spite šest, osem ali celo deset ur na dan, je kakovost vašega spanca ključnega pomena za vaše zdravje. Če ne spite dobro, se vaše telo ne spočije in si ne more opomoči za naslednji dan. Zato bodite pozorni na simptome, kot so: nespečnost, jutranja utrujenost in neprekinjen spanec, saj so to znaki, da morate obiskati zdravnika.

 

PREHRANA IN TELESNE VAJE

Ta tema je in bo vedno kombinacija, da bi ohranili zdravje, nam uravnotežena prehrana skupaj s stalno telesno vadbo (brez pretiravanja) pomaga v vsakdanjem življenju.

 

ZMANJŠAJTE KOLIČINO ALKOHOLA

V skladu z WHO, uživanje alkohola, zlasti zdaj med pandemijo, lahko škoduje vašemu zdravju. Čeprav se soočamo s svetovno socialno izolacijo, ne smemo misliti, da je pitje v velikih količinah v redu, ne le zaradi telesnega zdravja, temveč tudi zato, da alkohola ne spremenimo v izhodišče za stres, ki ga doživljamo zdaj.

 

POSKRBITE ZA POSODOBITEV CEPLJENJA.

Cepiva so bistvenega pomena za naše telo. Nimamo vse potrebne imunosti, zato je posodobljeno cepljenje pomembno za preprečevanje drugih vrst bolezni. Posvetujte se s svojim zdravnikom in preverite, kaj vam v tem času priporoča.

 

DUŠEVNO ZDRAVJE

Duševno zdravje močno vpliva tudi na naše telesno zdravje! Zlasti zdaj, v času pandemije, se po vsem svetu postopoma povečuje število primerov stresa, tesnobe in depresije. Zato je pomembno, da ste pozorni in po potrebi zaprosite za strokovno pomoč. Ne sramujte se prositi za pomoč!Nasveti za krepitev imunosti

 

Hej, želite videti več objav o Covid19? Samo kliknite tukaj.

logotip-odjava

Naročite se na naše novice

Ekskluzivna visokokakovostna vsebina o učinkovitih vizualnih
komuniciranje v znanosti.

- Ekskluzivni vodnik
- Nasveti za oblikovanje
- Znanstvene novice in trendi
- Učni listi in predloge