Det finns ingen magisk formel som gör oss superfriska! Men det finns flera vanor som kan hjälpa oss att öka vårt immunförsvar och därmed hålla oss säkrare i tider av covid-19-pandemi.

Därför har vi delat upp 5 tips, enligt WHO, som kan bidra till att förbättra ditt immunförsvar:

SOVA GOTT

Oavsett om du sover sex, åtta eller till och med tio timmar om dagen är sömnkvaliteten avgörande för din hälsa. Om du inte sover bra får din kropp ingen vila och kan inte återhämta sig till nästa dag. Var därför uppmärksam på symtom som sömnlöshet, trötthet på morgonen och sömn som inte är sammanhängande - det är tecken på att du bör uppsöka läkare.

 

KOST OCH FYSISK TRÄNING

Detta ämne är och kommer alltid att vara en kombination, för att hålla oss friska, en balanserad kost tillsammans med en konstant fysisk träningsrutin (utan överdrift) hjälper oss i vårt dagliga liv.

 

MINSKA ALKOHOL

Enligt WHOAlkoholkonsumtion, särskilt nu under pandemin, kan skada din hälsa. Så mycket som vi står inför global social isolering bör vi inte tro att det är okej att dricka i stora mängder, inte bara för den fysiska hälsan, utan också för att inte göra alkohol till ett utlopp för den stress vi upplever just nu.

 

HÅLLA DINA VACCINATIONER UPPDATERADE

Vacciner är viktiga för vår kropp. Vi har inte all nödvändig immunitet, så att ha vaccinerna uppdaterade är viktigt för att förhindra andra typer av sjukdomar. Rådgör med din läkare för att se vad han rekommenderar för dig vid den tidpunkten.

 

MENTAL HÄLSA

Psykisk hälsa påverkar också vår fysiska hälsa mycket! Särskilt nu, under pandemin, har fallen av stress, ångest och depression gradvis ökat runt om i världen. Därför är det viktigt att vara uppmärksam och be om professionell hjälp om det behövs. Skäms inte för att be om hjälp!Tips för att stärka ditt immunförsvar

 

Hej, vill du se fler inlägg om Covid19? Klicka bara på här.

logotyp-abonnemang

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Exklusivt innehåll av hög kvalitet om effektiv visuell
kommunikation inom vetenskap.

- Exklusiv vägledning
- Tips för design
- Vetenskapliga nyheter och trender
- Handledningar och mallar