Δεν υπάρχει καμία μαγική φόρμουλα που να μας κάνει σούπερ υγιείς! Ωστόσο, υπάρχουν αρκετές συνήθειες που μπορούν να μας βοηθήσουν να αυξήσουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα και έτσι να είμαστε πιο ασφαλείς σε περιόδους πανδημίας Covid19.

Έτσι, έχουμε διαχωρίσει 5 συμβουλές, σύμφωνα με WHO, που μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση του ανοσοποιητικού σας συστήματος:

ΚΟΙΜΗΘΕΊΤΕ ΚΑΛΆ

Ανεξάρτητα από το αν κοιμάστε έξι, οκτώ ή ακόμη και δέκα ώρες την ημέρα, η ποιότητα του ύπνου σας είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία σας. Αν δεν κοιμάστε καλά, το σώμα σας δεν ξεκουράζεται και δεν μπορεί να ανακάμψει για την επόμενη μέρα. Ως εκ τούτου, προσέξτε συμπτώματα όπως: αϋπνία, κούραση το πρωί και μη συνεχής ύπνος, αυτά είναι σημάδια ότι πρέπει να επισκεφθείτε έναν γιατρό.

 

ΔΙΑΤΡΟΦΉ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΙΚΈΣ ΑΣΚΉΣΕΙΣ

Αυτό το θέμα είναι και θα είναι πάντα ένας συνδυασμός, για να διατηρηθούμε υγιείς, μια ισορροπημένη διατροφή σε συνδυασμό με μια συνεχή ρουτίνα σωματικής άσκησης (χωρίς υπερβολή) μας βοηθούν στην καθημερινή μας ζωή.

 

ΜΕΙΩΣΤΕ ΤΗΝ ΑΛΚΟΌΛΗ

Σύμφωνα με το WHO, η κατανάλωση αλκοόλ, ειδικά τώρα κατά τη διάρκεια της πανδημίας, μπορεί να βλάψει την υγεία σας. Όσο κι αν αντιμετωπίζουμε την παγκόσμια κοινωνική απομόνωση, δεν πρέπει να σκεφτούμε ότι είναι εντάξει να πίνουμε σε μεγάλες ποσότητες, όχι μόνο για τη σωματική υγεία, αλλά και για να μην μετατρέψουμε το αλκοόλ σε διέξοδο για το άγχος που βιώνουμε αυτή τη στιγμή.

 

ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΕΊΤΕ ΤΟΥΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΎΣ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΜΈΝΟΥΣ

Τα εμβόλια είναι απαραίτητα για τον οργανισμό μας. Δεν διαθέτουμε όλη την απαραίτητη ανοσία, οπότε η επικαιροποίηση των εμβολίων είναι σημαντική για την πρόληψη άλλων τύπων ασθενειών. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας για να δείτε τι σας συστήνει εκείνη τη στιγμή.

 

ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

Η ψυχική υγεία επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό και τη σωματική μας υγεία! Ειδικά τώρα, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, τα κρούσματα άγχους, στρες και κατάθλιψης έχουν σταδιακά αυξηθεί σε όλο τον κόσμο. Είναι λοιπόν σημαντικό να είστε προσεκτικοί και να ζητάτε επαγγελματική βοήθεια αν χρειαστεί. Μην ντρέπεστε να ζητήσετε βοήθεια!Συμβουλές για να ενισχύσετε την ανοσία σας

 

Γεια σου, θέλεις να δεις περισσότερες αναρτήσεις για το Covid19? Απλά κάντε κλικ εδώ.

logo-subscribe

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο

Αποκλειστικό περιεχόμενο υψηλής ποιότητας σχετικά με την αποτελεσματική οπτική
επικοινωνία στην επιστήμη.

- Αποκλειστικός οδηγός
- Συμβουλές σχεδιασμού
- Επιστημονικά νέα και τάσεις
- Σεμινάρια και πρότυπα