Nu există o formulă magică care să ne facă super sănătoși! Cu toate acestea, există câteva obiceiuri care ne pot ajuta să ne creștem imunitatea și, astfel, să ne menținem mai în siguranță în perioadele de pandemie Covid19.

Așadar, am separat 5 sfaturi, în funcție de OMS, care poate contribui la îmbunătățirea sistemului imunitar:

DORMIȚI BINE

Indiferent dacă dormiți șase, opt sau chiar zece ore pe zi, calitatea somnului este esențială pentru sănătatea dumneavoastră. Dacă nu dormiți bine, corpul dumneavoastră nu se odihnește și nu se poate recupera pentru ziua următoare. De aceea, fiți atenți la simptome precum: insomnia, oboseala de dimineață și somnul necontinuu, acestea sunt semne că ar trebui să consultați un medic.

 

DIETĂ ȘI EXERCIȚII FIZICE

Acest subiect este și va fi întotdeauna o combinație, pentru a ne menține sănătoși, o dietă echilibrată împreună cu o rutină constantă de exerciții fizice (fără exagerare) ne ajută în viața de zi cu zi.

 

REDUCEȚI ALCOHOLUL

Conform OMS, consumul de alcool, mai ales acum, în timpul pandemiei, vă poate afecta sănătatea. Oricât de mult ne confruntăm cu o izolare socială globală, nu ar trebui să ne gândim că este în regulă să bem în cantități mari, nu numai pentru sănătatea fizică, dar nici să nu transformăm alcoolul într-o priză pentru stresul cu care ne confruntăm în acest moment.

 

PĂSTRAȚI VACCINURILE LA ZI

Vaccinurile sunt esențiale pentru organismul nostru. Nu avem toată imunitatea necesară, așa că este important să avem vaccinurile la zi pentru a preveni alte tipuri de boli. Consultați medicul dumneavoastră pentru a vedea ce vă recomandă la momentul respectiv.

 

SĂNĂTATE MENTALĂ

Sănătatea mentală ne influențează foarte mult și sănătatea fizică! Mai ales acum, în timpul pandemiei, cazurile de stres, anxietate și depresie au crescut treptat în întreaga lume. Așa că este important să fim atenți și să cerem ajutor profesional dacă este necesar. Nu vă fie rușine să cereți ajutor!Sfaturi pentru a vă stimula imunitatea

 

Vrei să vezi mai multe mesaje despre Covid19? Doar fă click aici.

logo-abonare

Abonează-te la newsletter-ul nostru

Conținut exclusiv de înaltă calitate despre vizuale eficiente
comunicarea în domeniul științei.

- Ghid exclusiv
- Sfaturi de design
- Știri și tendințe științifice
- Tutoriale și șabloane