Er bestaat geen toverformule die ons supergezond maakt! Er zijn echter verschillende gewoonten die ons kunnen helpen onze immuniteit te verhogen en ons zo veiliger te houden in tijden van een Covid19 pandemie.

We hebben dus 5 tips gescheiden, volgens WHOdat kan helpen om je immuunsysteem te verbeteren:

GOED SLAPEN

Ongeacht of u zes, acht of zelfs tien uur per dag slaapt, de kwaliteit van uw slaap is van cruciaal belang voor uw gezondheid. Als je niet goed slaapt, rust je lichaam niet uit en kan het zich niet herstellen voor de volgende dag. Let daarom op symptomen als: slapeloosheid, vermoeidheid in de ochtend en niet-continue slaap, dit zijn tekenen dat u naar een arts moet gaan.

 

DIEET EN LICHAMELIJKE OEFENINGEN

Dit onderwerp is en blijft een combo, om ons gezond te houden helpt een evenwichtige voeding samen met een constante lichaamsbeweging (zonder overdrijving) ons in ons dagelijks leven.

 

ALCOHOL VERMINDEREN

Volgens de WHOkan alcoholgebruik, vooral nu tijdens de pandemie, de gezondheid schaden. Hoezeer we ook geconfronteerd worden met een wereldwijd sociaal isolement, we moeten niet denken dat het oké is om in grote hoeveelheden te drinken, niet alleen voor de lichamelijke gezondheid, maar ook om van alcohol geen uitlaatklep te maken voor de stress die we nu ervaren.

 

HOUD UW INENTINGEN UP-TO-DATE

Vaccins zijn essentieel voor ons lichaam. We hebben niet alle noodzakelijke immuniteit, dus het is belangrijk om de vaccins up to date te hebben om andere soorten ziekten te voorkomen. Raadpleeg uw arts om te zien wat hij u op dat moment aanbeveelt.

 

MENTALE GEZONDHEID

Geestelijke gezondheid heeft ook veel invloed op onze lichamelijke gezondheid! Vooral nu, tijdens de pandemie, zijn de gevallen van stress, angst en depressie over de hele wereld geleidelijk toegenomen. Het is dus belangrijk om alert te zijn en zo nodig professionele hulp te vragen. Schaam je niet om hulp te vragen!Tips om uw immuniteit te verhogen

 

Hey, wil je meer berichten zien over Covid19? Klik gewoon hier.

logo aanmelden

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Exclusieve inhoud van hoge kwaliteit over effectieve visuele
communicatie in de wetenschap.

- Exclusieve gids
- Ontwerp tips
- Wetenschappelijk nieuws en trends
- Handleidingen en sjablonen