3. marec je torej dan Pija in Einsteinov rojstni dan! Spletne strani, blogi in kanali družabnih medijev na splošno so nori na ta dan in ne morejo nehati ustvarjati zelo ustvarjalnih vsebin.

Zato smo se v Mind the Graph odločili, da ob praznovanju tega dne pripravimo kombinacijo po našem mnenju najbolj zanimivih vsebin o tem dnevu.

Začnimo!

Najbolj vroče nove π-je, ki jih lahko praznujete na dan števila Pi

V reviji Scientific American se ob dnevu Pija dejansko nekaj naučite. Kaj pa, če bi lahko dan Pija praznovali katerikoli dan v marcu? Očitno lahko, vendar to ne bo dan števila Pi in Einsteinov rojstni dan.

Srečen dan Pija in Einsteinov rojstni dan, fantje!

"Spet je dan števila Pi! Včasih sem se počutil globok razkorak vendar sem v letih, odkar sem začel pisati o matematiki, ta praznik nehote začel ceniti kot priložnost za učenje ali pisanje o matematiki, ki je sicer ne bi imel. Zagotovo lahko najdete pito, ki jo lahko pojeste, ali tekmovanje v recitiranju številk, vendar menim, da je boljši način za praznovanje krožne konstante, da se naučite nekaj novega." Evelyn Lamb

 

Stvari, ki vam bodo pomagale pri praznovanju dneva Pi

Popular Science je ob dnevu števila Pi in rojstnem dnevu Alberta Einsteina pripravil nov hashtag: #PeinsteinDay. Nato je pripravila seznam zelo zanimivih stvari, ki vam bodo pomagale pri praznovanju!

Srečen dan Pija in Einsteinov rojstni dan, fantje!

"Prijatelji, danes je dan števila Pi. To je tudi rojstni dan Alberta Einsteina. Glede na vse kaže, da je to odličen dan za nergača." Billy Cadden

 

Dan Pija 2017: 5 hitrih dejstev, ki jih morate poznati

Če se počutite nekoliko izgubljeni in ne razumete, kaj imata skupnega dan Pi in Einsteinov rojstni dan, vam lahko pomaga težka spletna stran.

Srečen dan Pija in Einsteinov rojstni dan, fantje!

"Danes je dan števila Pi! Ne, to ni dan, ko praznujemo pite. Nacionalni dan pite, ki je bil 23. januarja, ste že zamudili. 14. marec 2017 je praznik v počastitev matematične konstante pi, ki jo predstavlja grška črka π. Prve tri številke so 3,14, tako kot današnji datum." Daniel S. Levine

 

Srečen dan Pija in Einsteinov rojstni dan, ne pozabite na grafike!

Srečen dan Pija in Einsteinov rojstni dan, fantje!

logotip-odjava

Naročite se na naše novice

Ekskluzivna visokokakovostna vsebina o učinkovitih vizualnih
komuniciranje v znanosti.

- Ekskluzivni vodnik
- Nasveti za oblikovanje
- Znanstvene novice in trendi
- Učni listi in predloge