Dus 3 maart is Pi-dag plus de verjaardag van Einstein! Websites, blogs, social media kanalen in het algemeen zijn er gek op en kunnen niet stoppen met het maken van zeer creatieve inhoud.

Dus, om deze dag te vieren, hebben we bij Mind the Graph besloten om een combo te maken van wat wij denken dat de coolste inhoud van deze dag is.

Laten we beginnen!

De heetste nieuwe π's om te vieren voor Pi-dag

Scientific American gaat over echt iets leren op Pi-dag. Wat als je Pi-dag elke dag in maart zou kunnen vieren? Nou, blijkbaar kan dat, maar het zal niet Pi Day plus Einstein's verjaardag zijn.

Gelukkige Pi-dag en Einsteins verjaardag, nerds!

"Het is weer Pi-dag! Vroeger voelde ik een diepgaande ontkoppeling met deze feestdag, maar in de loop der jaren, sinds ik over wiskunde ben gaan schrijven, ben ik het met tegenzin gaan waarderen als een kans om wiskunde te leren of erover te schrijven die ik anders niet zou hebben gehad. Je kunt vast wel een taartje eten of een wedstrijdje cijfers opzeggen, maar ik denk dat een betere manier om de cirkelconstante te vieren is door iets nieuws te leren." Evelyn Lamb

 

Dingen om u te helpen Pi Day te vieren

Popular Science bedacht een nieuwe hashtag om Pi-dag en de verjaardag van Albert Einstein te vieren: #PeinsteinDay. En maakte vervolgens een lijst met leuke dingen om je te helpen vieren!

Gelukkige Pi-dag en Einsteins verjaardag, nerds!

"Vandaag, vrienden, is het Pi-dag. Het is ook de verjaardag van Albert Einstein. Het is een geweldige dag om een nerd te zijn." Billy Cadden

 

Pi-dag 2017: 5 snelle feiten die je moet weten

Als je je een beetje verloren voelt en niet begrijpt wat Pi-dag en de verjaardag van Einstein met elkaar te maken hebben, kan Heavy website je een handje helpen.

Gelukkige Pi-dag en Einsteins verjaardag, nerds!

"Vandaag is het Pi-dag! Nee, het is geen dag om taarten te vieren. Je hebt de Nationale Taartdag op 23 januari al gemist. 14 maart 2017 is een feestdag om de wiskundige constante Pi te vieren, voorgesteld door de Griekse letter π. De eerste drie cijfers zijn 3,14, net als de datum van vandaag." Daniel S. Levine

 

Happy Pi Day plus de verjaardag van Einstein, let op de grafici!

Gelukkige Pi-dag en Einsteins verjaardag, nerds!

logo aanmelden

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Exclusieve inhoud van hoge kwaliteit over effectieve visuele
communicatie in de wetenschap.

- Exclusieve gids
- Ontwerp tips
- Wetenschappelijk nieuws en trends
- Handleidingen en sjablonen