3. maaliskuuta on siis pii-päivä ja Einsteinin syntymäpäivä! Verkkosivustot, blogit ja sosiaaliset mediakanavat yleensä ovat hulluna siihen, eivätkä voi lopettaa luovaa sisältöä.

Tämän päivän kunniaksi me Mind the Graph:ssä päätimme koota yhteen muutamia mielestämme siisteimpiä sisältöjä tästä päivästä.

Aloitetaan!

Kuumimmat uudet π:t juhlistamaan Pi-päivää

Scientific Americanissa on kyse siitä, että Pi-päivänä todella opitaan jotain. Entä jos voisit juhlia pii-päivää minä tahansa päivänä maaliskuussa? Ilmeisesti voitkin, mutta se ei ole pii-päivä eikä Einsteinin syntymäpäivä.

Hyvää pii-päivää ja Einsteinin syntymäpäivää, nörtit!

"Nyt on taas Pii-päivä! Minulla oli tapana tuntea syvä ero mutta vuosien varrella siitä lähtien, kun aloin kirjoittaa matematiikasta, olen vastahakoisesti alkanut arvostaa sitä tilaisuutena oppia tai kirjoittaa matematiikasta, jota en muuten olisi saanut. Varmasti löytyy piirakkaa syötäväksi tai numeroiden lausuntakilpailu, mutta mielestäni parempi tapa juhlistaa ympyrävakiota on oppia jotain uutta." Evelyn Lamb

 

Asioita, jotka auttavat sinua juhlistamaan Pi-päivää

Popular Science keksi uuden hashtagin pii-päivän ja Albert Einsteinin syntymäpäivän kunniaksi: #PeinsteinDay. Sen jälkeen se laati listan melko hienoista asioista, joiden avulla voit juhlia!

Hyvää pii-päivää ja Einsteinin syntymäpäivää, nörtit!

"Tänään, ystävät, on Pi-päivä. Se on myös Albert Einsteinin syntymäpäivä. Kaiken kaikkiaan on hieno päivä olla nörtti." Billy Cadden

 

Pi-päivä 2017: Pii: 5 nopeaa faktaa, jotka sinun on tiedettävä

Jos olet hieman eksyksissä etkä ymmärrä, mitä tekemistä pii-päivällä ja Einsteinin syntymäpäivällä on toistensa kanssa, Raskas verkkosivusto voi auttaa sinua.

Hyvää pii-päivää ja Einsteinin syntymäpäivää, nörtit!

"Tänään on Piin päivä! Ei, se ei ole piirakoiden juhlapäivä. Missasit jo kansallisen piirakkapäivän 23. tammikuuta. Maaliskuun 14. päivä 2017 on juhlapäivä, jolloin juhlitaan matemaattista vakiota Pi, jota edustaa kreikkalainen kirjain π. Kolme ensimmäistä numeroa on 3,14, aivan kuten tämän päivän päivämäärä." Daniel S. Levine

 

Hyvää pii-päivää ja Einsteinin syntymäpäivää, muistakaa graafikot!

Hyvää pii-päivää ja Einsteinin syntymäpäivää, nörtit!

logo-tilaus

Tilaa uutiskirjeemme

Eksklusiivista korkealaatuista sisältöä tehokkaasta visuaalisesta
tiedeviestintä.

- Eksklusiivinen opas
- Suunnitteluvinkkejä
- Tieteelliset uutiset ja suuntaukset
- Oppaat ja mallit