Έτσι, η 3η Μαρτίου είναι η Ημέρα Πι και τα γενέθλια του Αϊνστάιν! Ιστοσελίδες, blogs, κανάλια κοινωνικής δικτύωσης γενικότερα έχουν τρελαθεί γι' αυτό και δεν μπορούν να σταματήσουν να φτιάχνουν πολύ δημιουργικό περιεχόμενο.

Έτσι, για να γιορτάσουμε αυτή την ημέρα, εμείς στο Mind the Graph αποφασίσαμε να φτιάξουμε έναν συνδυασμό από αυτά που πιστεύουμε ότι είναι μερικά από τα πιο ωραία περιεχόμενα σχετικά με αυτή την ημέρα.

Ας ξεκινήσουμε!

Τα πιο καυτά νέα π για να γιορτάσετε την Ημέρα Pi

Το Scientific American αφορά την πραγματική μάθηση της Ημέρας του Pi. Τι θα γινόταν αν μπορούσατε να γιορτάσετε την Ημέρα Πι οποιαδήποτε ημέρα του Μαρτίου; Λοιπόν, προφανώς μπορείτε, αλλά δεν θα είναι η Ημέρα Πι συν τα γενέθλια του Αϊνστάιν.

Ευτυχισμένη Ημέρα Πι και τα γενέθλια του Αϊνστάιν, σπασίκλες!

"Είναι και πάλι η Ημέρα του Πι! Συνήθιζα να αισθάνομαι βαθιά αποσύνδεση με αυτή τη γιορτή, αλλά με τα χρόνια από τότε που άρχισα να γράφω για τα μαθηματικά, άρχισα να την εκτιμώ απρόθυμα ως μια ευκαιρία να μάθω ή να γράψω για τα μαθηματικά που δεν θα είχα διαφορετικά. Είμαι σίγουρος ότι μπορείτε να βρείτε μια πίτα για να φάτε ή έναν διαγωνισμό απαγγελίας ψηφίων για να συμμετάσχετε, αλλά νομίζω ότι ένας καλύτερος τρόπος για να γιορτάσετε τη σταθερά του κύκλου είναι να μάθετε κάτι καινούργιο." Evelyn Lamb

 

Πράγματα που θα σας βοηθήσουν να γιορτάσετε την Ημέρα Pi

Το Popular Science δημιούργησε ένα νέο hashtag για να γιορτάσει την Ημέρα Πι και τα γενέθλια του Άλμπερτ Αϊνστάιν: #PeinsteinDay. Και στη συνέχεια έφτιαξε μια λίστα με αρκετά ωραία πράγματα που θα σας βοηθήσουν να γιορτάσετε!

Ευτυχισμένη Ημέρα Πι και τα γενέθλια του Αϊνστάιν, σπασίκλες!

"Σήμερα, φίλοι μου, είναι η Ημέρα του Πι. Είναι επίσης τα γενέθλια του Άλμπερτ Αϊνστάιν. Είναι, κατά γενική ομολογία, μια υπέροχη μέρα για να είσαι σπασίκλας". Billy Cadden

 

Ημέρα Pi 2017: Pi: 5 γρήγορα στοιχεία που πρέπει να γνωρίζετε

Αν αισθάνεστε λίγο χαμένοι και δεν καταλαβαίνετε τι σχέση έχουν μεταξύ τους η Ημέρα Πι και τα γενέθλια του Αϊνστάιν, ο ιστότοπος Heavy μπορεί να σας βοηθήσει.

Ευτυχισμένη Ημέρα Πι και τα γενέθλια του Αϊνστάιν, σπασίκλες!

"Σήμερα είναι η Ημέρα του Πι! Όχι, δεν είναι μια μέρα για να γιορτάσουμε τις πίτες. Έχετε ήδη χάσει την Εθνική Ημέρα Πίτας στις 23 Ιανουαρίου. Η 14η Μαρτίου 2017 είναι μια γιορτή για τον εορτασμό της μαθηματικής σταθεράς Πι, που αντιπροσωπεύεται από το ελληνικό γράμμα π. Τα τρία πρώτα ψηφία είναι 3,14, όπως ακριβώς και η σημερινή ημερομηνία". Daniel S. Levine

 

Ευτυχισμένη Ημέρα Πι και τα γενέθλια του Αϊνστάιν, προσοχή στους γραφείς!

Ευτυχισμένη Ημέρα Πι και τα γενέθλια του Αϊνστάιν, σπασίκλες!

logo-subscribe

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο

Αποκλειστικό περιεχόμενο υψηλής ποιότητας σχετικά με την αποτελεσματική οπτική
επικοινωνία στην επιστήμη.

- Αποκλειστικός οδηγός
- Συμβουλές σχεδιασμού
- Επιστημονικά νέα και τάσεις
- Σεμινάρια και πρότυπα