Så den 3 mars är det Pi-dagen plus Einsteins födelsedag! Webbplatser, bloggar och sociala medier i allmänhet är helt galna i detta och kan inte sluta skapa mycket kreativt innehåll.

För att fira denna dag bestämde vi på Mind the Graph att göra en kombination av vad vi tycker är några av de coolaste innehållen om denna dag.

Låt oss börja!

De hetaste nya π:orna att fira på Pi-dagen

Scientific American handlar om att faktiskt lära sig något på Pi-dagen. Tänk om man kunde fira Pi-dagen vilken dag som helst i mars? Ja, det kan man tydligen, men det blir inte Pi-dagen utan Einsteins födelsedag.

Grattis på Pi-dagen och Einsteins födelsedag, nördar!

"Det är Pi-dagen igen! Jag brukade känna en djupgående klyfta men under åren sedan jag började skriva om matematik har jag motvilligt börjat uppskatta den som en möjlighet att lära mig eller skriva om matematik som jag annars inte skulle ha gjort. Du kan säkert hitta en paj att äta eller en tävling i att recitera siffror att delta i, men jag tycker att ett bättre sätt att fira cirkelkonstanten är att lära sig något nytt." Evelyn Lamb

 

Saker som hjälper dig att fira Pi-dagen

Popular Science har tagit fram en ny hashtag för att fira Pi-dagen och Albert Einsteins födelsedag: #PeinsteinDay. Och sedan gjorde de en lista över ganska coola saker som hjälper dig att fira!

Grattis på Pi-dagen och Einsteins födelsedag, nördar!

"Idag, mina vänner, är det Pi-dagen. Det är också Albert Einsteins födelsedag. Det är på alla sätt en bra dag att vara en nörd." Billy Cadden

 

Pi-dagen 2017: 5 snabba fakta du behöver känna till

Om du känner dig lite vilsen och inte förstår vad Pi-dagen och Einsteins födelsedag har med varandra att göra kan Heavy website hjälpa dig på traven.

Grattis på Pi-dagen och Einsteins födelsedag, nördar!

"Idag är det Pi-dagen! Nej, det är inte en dag då man firar pajer. Du har redan missat den nationella pajdagen den 23 januari. Den 14 mars 2017 är en helgdag för att fira den matematiska konstanten Pi, som representeras av den grekiska bokstaven π. De tre första siffrorna är 3,14, precis som dagens datum." Daniel S. Levine

 

Glad Pi-dag plus Einsteins födelsedag, tänk på graferna!

Grattis på Pi-dagen och Einsteins födelsedag, nördar!

logotyp-abonnemang

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Exklusivt innehåll av hög kvalitet om effektiv visuell
kommunikation inom vetenskap.

- Exklusiv vägledning
- Tips för design
- Vetenskapliga nyheter och trender
- Handledningar och mallar