Ko pripravljamo članek, želimo, da doseže večje število ljudi, kajne? Odličen način za to so infografike.

Ko namreč govorimo o infografiki, lahko govorimo tudi o ilustracijah, grafičnih izvlečkih, slikah in diagramih. Vse to so mehanizmi, ki pomagajo pri razumevanju vsebine, zaradi česar je ta bolj didaktična, preprosta in hitra.

Ljudje smo vizualna bitja, kar pomeni, da je komuniciranje prek slik že naravno in razumljivo za vse. Z drugimi besedami, ko bomo ta orodja uporabili v svojih člankih, bomo imeli v svojih raziskavah nekaj vizualno presenetljivega in zapomnljivega.

Lahko govorimo o biologiji, medicini ali celo filozofiji, vendar lahko uporaba infografike v publikacijah dejansko pripomore k povečanju števila ogledov publikacije in njenega učinka. Oglejte si nekaj primerov: 

 

Naravni gostitelji koronavirusov moč družbenega distanciranja infografike

 

Infografiki ni treba vsebovati vseh informacij iz članka, vendar mora vsebovati najpomembnejše točke skupaj s slikami, ki te informacije naredijo bolj didaktične, kot je razvidno iz zgornjih primerov. Poleg tega so infografike pomagajo tudi pri naslednjih nalogah.:

 

DOSTOPNOST

Ko govorimo o dostopnosti, ne govorimo le o jeziku, temveč tudi o informacijah, ki jih drugi ljudje zlahka razumejo.

 

PERSUASIVE

Ker so slike lažje za usvajanje in razumevanje kot besedilo, pomagajo tudi pri moči prepričevanja, to pomeni, da bralec lažje razume vaše poudarke.

 

POMEMBNO

Infografika pomaga vaši raziskavi, da postane bolj nazorna, navsezadnje, zapomniti si sliko, grafične informacije, je nekoliko lažje kot zapomniti si veliko besedila, kajne?

 

Kot lahko vidite, lahko uporaba infografike, ne glede na vrsto, vašemu članku doda veliko! Kaj še čakate?! Izkoristite vse te nasvete in ustvarite svoj!

Želite pomoč pri iskanju načinov za izdelavo teh infografik?

[Spoznajte našo platformo!]

logotip-odjava

Naročite se na naše novice

Ekskluzivna visokokakovostna vsebina o učinkovitih vizualnih
komuniciranje v znanosti.

- Ekskluzivni vodnik
- Nasveti za oblikovanje
- Znanstvene novice in trendi
- Učni listi in predloge