När vi producerar en artikel vill vi att den ska nå ut till ett större antal människor, eller hur? Ett bra sätt att uppnå detta är genom infografik.

Det beror på att när vi talar om infografik kan vi också tala om illustrationer, grafiska abstraktioner, bilder och diagram. Alla dessa är mekanismer som hjälper till att förstå innehållet och gör det mer didaktiskt, enkelt och snabbt.

Människor är visuella varelser, det vill säga att kommunicera genom bilder är redan naturligt och förstås av alla. Med andra ord, När vi använder dessa verktyg i våra artiklar kommer vi att ha något visuellt slående och minnesvärt i vår forskning.

Vi kan tala om biologi, medicin eller till och med filosofi, idén att använda infografik i dina publikationer kan verkligen hjälpa till att öka antalet visningar av publikationen, liksom i dess inverkan. Se några exempel: 

 

Coronavirusets naturliga värdar Infografik om kraften i social distansering

 

Infografik behöver inte innehålla all information i din artikel, men den behöver innehålla de viktigaste punkterna, tillsammans med bilder som gör informationen mer didaktisk, som du kan se i exemplen ovan. Dessutom är infografik även hjälpa till med följande:

 

ACCESSIBILITET

När vi talar om något tillgängligt talar vi inte bara om språk, utan också om information som lätt kan förstås av andra människor.

 

PERSUASIVE

Eftersom bilder är lättare att ta till sig och förstå än text, hjälper de också till att övertyga, dvs. de gör det lättare för läsaren att förstå vad du menar.

 

MEMORERBAR

En infografik hjälper din forskning att bli mer slående, trots allt är det lite lättare att komma ihåg en bild, grafisk information, än att komma ihåg en massa text, eller hur?

 

Så som du kan se kan infografik, oavsett typ, tillföra mycket till din artikel! Vad väntar du på?! Ta alla dessa tips och bygg din!

Vill du ha hjälp med att hitta sätt att producera dessa infografiker?

[Möt vår plattform!]

logotyp-abonnemang

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Exklusivt innehåll av hög kvalitet om effektiv visuell
kommunikation inom vetenskap.

- Exklusiv vägledning
- Tips för design
- Vetenskapliga nyheter och trender
- Handledningar och mallar