Atunci când producem un articol, ne dorim ca acesta să ajungă la un număr cât mai mare de oameni, nu-i așa? O modalitate excelentă de a realiza acest lucru este prin intermediul infografiilor.

Asta pentru că, atunci când vorbim despre infografice, putem vorbi și despre ilustrații, abstracte grafice, imagini și diagrame. Toate acestea sunt mecanisme care ajută la înțelegerea conținutului, făcându-l mai didactic, mai simplu și mai rapid.

Ființele umane sunt creaturi vizuale, ceea ce înseamnă că comunicarea prin imagini este deja naturală și înțeleasă de toată lumea. Cu alte cuvinte, atunci când folosim aceste instrumente în articolele noastre, vom avea ceva vizual izbitor și memorabil în cercetarea noastră.

Fie că vorbim despre biologie, medicină sau chiar filozofie, ideea de a folosi infografice în publicațiile dumneavoastră poate ajuta într-adevăr la creșterea numărului de vizualizări ale publicației, precum și la impactul acesteia. Vedeți câteva exemple: 

 

Gazde naturale ale coronavirusului puterea de distanțare socială infografică

 

Infografiile nu trebuie să conțină toate informațiile din articolul tău, dar trebuie să aibă cele mai importante puncte, alături de imagini care să facă aceste informații mai didactice, așa cum poți vedea în exemplele de mai sus. În plus, infografiile ajută, de asemenea, cu următoarele:

 

ACCESIBILITATE

Când vorbim despre ceva accesibil, nu vorbim doar despre limbaj, ci și despre informații care pot fi ușor de înțeles de către alte persoane.

 

PERSUASIVE

Pentru că imaginile sunt mai ușor de asimilat și de înțeles decât textul, ele ajută și la puterea de convingere, adică îl fac pe cititor să înțeleagă mai ușor punctele tale de vedere.

 

MEMORABIL

Un infografic vă ajută cercetarea să devină mai izbitoare, la urma urmei, să vă amintiți o imagine, o informație grafică, ajunge să fie puțin mai ușor decât să vă amintiți o mulțime de text, nu-i așa?

 

Așadar, după cum puteți vedea, utilizarea infografiilor, indiferent de tipul lor, poate adăuga multe la articolul dumneavoastră! Ce mai aștepți?! Ia toate aceste sfaturi și construiește-l pe al tău!

Doriți ajutor pentru a găsi modalități de a produce aceste infografice?

[Faceți cunoștință cu platforma noastră!]

logo-abonare

Abonează-te la newsletter-ul nostru

Conținut exclusiv de înaltă calitate despre vizuale eficiente
comunicarea în domeniul științei.

- Ghid exclusiv
- Sfaturi de design
- Știri și tendințe științifice
- Tutoriale și șabloane