Wanneer we een artikel produceren, willen we dat het een groter aantal mensen bereikt, toch? Een geweldige manier om dit te bereiken is door middel van infographics.

Want als we het over infographics hebben, kunnen we het ook hebben over illustraties, grafische samenvattingen, afbeeldingen en grafieken. Dit zijn allemaal mechanismen die helpen bij het begrijpen van de inhoud, waardoor deze didactischer, eenvoudiger en sneller wordt.

Mensen zijn visuele wezens, dat wil zeggen dat communiceren via beelden al natuurlijk is en door iedereen wordt begrepen. Met andere woorden, als we deze hulpmiddelen in onze artikelen gebruiken, hebben we iets visueel opvallends en gedenkwaardigs in ons onderzoek.

We kunnen het hebben over biologie, geneeskunde of zelfs filosofie, het idee om infographics te gebruiken in uw publicaties kan inderdaad helpen bij de groei van de views van de publicatie, evenals bij de impact ervan. Zie enkele voorbeelden: 

 

Natuurlijke gastheren van het Coronavirus kracht van de sociale afstand infographics

 

Infographics hoeven niet alle informatie in je artikel te bevatten, maar wel de belangrijkste punten, samen met afbeeldingen die deze informatie didactischer maken, zoals je in de voorbeelden hierboven kunt zien. Bovendien zijn infographics helpen ook met het volgende:

 

TOEGANKELIJKHEID

Als we het over iets toegankelijks hebben, hebben we het niet alleen over taal, maar ook over informatie die gemakkelijk door andere mensen kan worden begrepen.

 

PERSOONLIJK

Omdat beelden gemakkelijker te assimileren en te begrijpen zijn dan tekst, helpen ze ook bij de overtuigingskracht, dat wil zeggen dat ze de lezer uw punten gemakkelijker doen begrijpen.

 

MEMORABLE

Een infographic helpt uw onderzoek opvallender te maken, tenslotte is het onthouden van een afbeelding, grafische informatie, toch iets gemakkelijker dan het onthouden van veel tekst?

 

Dus, zoals je ziet, kan het gebruik van infographics, van welk type dan ook, veel toevoegen aan je artikel! Waar wacht je nog op! Neem al deze tips en bouw de jouwe!

Wil je hulp bij het maken van deze infographics?

[Ontmoet ons platform!]

logo aanmelden

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Exclusieve inhoud van hoge kwaliteit over effectieve visuele
communicatie in de wetenschap.

- Exclusieve gids
- Ontwerp tips
- Wetenschappelijk nieuws en trends
- Handleidingen en sjablonen