Kun tuotamme artikkelia, haluamme sen saavuttavan suuremman määrän ihmisiä, eikö niin? Erinomainen tapa saavuttaa tämä on infografiikan avulla.

Kun puhumme infografiikasta, voimme puhua myös kuvituksista, graafisista tiivistelmistä, kuvista ja kaavioista. Kaikki nämä ovat mekanismeja, jotka auttavat ymmärtämään sisältöä ja tekevät siitä didaktisempaa, yksinkertaisempaa ja nopeampaa.

Ihmiset ovat visuaalisia olentoja, eli kuvien avulla tapahtuva viestintä on jo luonnollista ja kaikkien ymmärtämää. Toisin sanoen, kun käytämme näitä välineitä artikkeleissamme, saamme tutkimuksessamme jotain visuaalisesti näyttävää ja mieleenpainuvaa.

Puhumme ehkä biologiasta, lääketieteestä tai jopa filosofiasta, mutta ajatus infografiikan käyttämisestä julkaisuissasi voi todellakin auttaa julkaisun katselukertojen kasvattamisessa ja sen vaikutuksen lisäämisessä. Katso joitakin esimerkkejä: 

 

Coronaviruksen luonnolliset isännät sosiaalisen etääntymisen voima infografiikat

 

Infograafien ei tarvitse sisältää kaikkea artikkelisi tietoa, mutta niissä on oltava tärkeimmät kohdat ja kuvia, jotka tekevät tiedosta opettavaisempaa, kuten yllä olevista esimerkeistä näet. Lisäksi infografiikat auttaa myös seuraavissa asioissa:

 

SAAVUTETTAVUUS

Kun puhumme jostakin saavutettavasta asiasta, emme puhu vain kielestä vaan myös tiedosta, jonka muut ihmiset voivat helposti ymmärtää.

 

PERSUASIVE

Koska kuvat ovat helpommin omaksuttavissa ja ymmärrettävissä kuin teksti, ne auttavat myös vakuuttamaan, eli ne saavat lukijan ymmärtämään asiasi helpommin.

 

MUISTETTAVAA

Infografiikka auttaa tutkimustasi tekemään vaikuttavammaksi, onhan kuvan, graafisen tiedon, muistaminen lopulta hieman helpompaa kuin paljon tekstiä, eikö niin?

 

Kuten huomaat, infografiikan käyttäminen, olipa se minkälaista tahansa, voi lisätä paljon artikkeliin! Mitä sinä odotat?! Ota kaikki nämä vinkit ja rakenna omasi!

Haluatko apua näiden infografiikkojen tuottamisessa?

[Tapaa alustamme!]

logo-tilaus

Tilaa uutiskirjeemme

Eksklusiivista korkealaatuista sisältöä tehokkaasta visuaalisesta
tiedeviestintä.

- Eksklusiivinen opas
- Suunnitteluvinkkejä
- Tieteelliset uutiset ja suuntaukset
- Oppaat ja mallit