Prelomna novica: v mesecu avgustu se je Mind the Graph odpravil na misijo v Južno Korejo! Skupaj z drugimi predstavniki podjetij Anprotec, Sebrae in Samsung Electronics smo bili del pobude za spodbujanje brazilskih zagonskih podjetij in prejeli južnokorejsko mentorstvo.

Vse se je začelo konec leta 2015, ko smo sodelovali v Samsungovem pospeševalnem programu. Med 100 zagonskimi podjetji jih je Samsung izbral le 8 in med njimi smo bili tudi mi! Po prvem polletju letošnjega leta je bilo podjetje Mind the Graph in samo še eno startup podjetje izbrano za odhod v Južno Korejo.

Mind the Graph vse do Južne Koreje!

Imeli smo priložnost spoznati brazilskega veleposlanika v Južni Koreji in poslušati o trendih v njihovi kulturi in gospodarstvu. Poleg tega smo bili deležni posebnega usposabljanja s strani Young Wooka, višjega raziskovalca v Ustvarjalna Koreja Town; in si ogledala pogovor o Korejsko združenje za tvegano poslovanje - ki od leta 1995 korejskim podjetjem pomaga pri doseganju inovacij in izboljšanju konkurenčnosti na trgu.

Mind the Graph vse do Južne Koreje!

V 15 dneh smo skupaj s korejskimi mentorji opravili številne tehnične obiske v inovacijskih okoljih ter dostop do korejskih investitorjev in globalizacijskih programov. Morda se sliši, kot da je bilo to potovanje prava mala malica, vendar smo imeli veliko dela!

Večkrat smo predstavili Mind the Graph visoko usposobljenemu občinstvu, ki je lahko glasovalo za svoj najljubši startup. Tekmovanje Pitch je doseglo štiri najboljša zagonska podjetja - vključno z Mind the Graph - in še enkrat smo izstopali! Tekmovanje se je končalo z Mind the Graph kot zmagovalcem!! Odločitev o zmagovalcu so sprejeli direktorji, raziskovalci in mentorji iz korejskih zasebnih ustanov. Kako neverjetno je to?

Mind the Graph vse do Južne Koreje!

Celotna izkušnja je bila namenjena pospeševanju zagonskih podjetij in spodbujanju novih idej. Naša ekipa se je vrnila z osupljivimi spremembami, ki jih je bilo treba izvesti. Zato ostanite z nami!

In seveda smo morali okusiti kulturo Južne Koreje in jo deliti z našimi bralci! Tukaj je majhen okus tega, kar nam je dalo to potovanje na drugi konec sveta!

Mind the Graph vse do Južne Koreje!

get_updated

logotip-odjava

Naročite se na naše novice

Ekskluzivna visokokakovostna vsebina o učinkovitih vizualnih
komuniciranje v znanosti.

- Ekskluzivni vodnik
- Nasveti za oblikovanje
- Znanstvene novice in trendi
- Učni listi in predloge