Съкрушителни новини: през август Mind the Graph замина на мисия в Южна Корея! Заедно с други представители на Anprotec, Sebrae и Samsung Electronics бяхме част от инициатива за популяризиране на бразилски стартиращи предприятия и получаване на южнокорейско менторство.

Всичко започна в края на 2015 г., когато участвахме в програмата за ускоряване на Samsung. Между 100 стартиращи компании Samsung избра само 8 и ние бяхме една от тях! След първото полугодие на тази година Mind the Graph и само още един стартъп бяха избрани да отидат в Южна Корея.

Mind the Graph чак в Южна Корея!

Имахме възможност да се срещнем с бразилския посланик в Южна Корея и да чуем за тенденциите в тяхната култура и икономика. Освен това получихме специално обучение от Йонг Ук, старши изследовател в Творческа Корея Town; и наблюдавах разговор за Корейска асоциация за рисков бизнес - която от 1995 г. насам помага на корейските компании да постигнат иновации и да подобрят конкурентоспособността си на пазара.

Mind the Graph чак в Южна Корея!

В продължение на 15 дни имахме много технически посещения в иновационни среди заедно с корейски ментори; както и достъп до корейски инвеститори и програми за глобализация. Може да звучи, че това пътуване е било лесна работа, но ние имахме много работа!

Направихме няколко представяния на Mind the Graph пред висококвалифицирана аудитория, която можеше да гласува за любимия си стартъп. Конкурсът Pitch достигна до четирите най-добри стартъпа - включително Mind the Graph - и ние изпъкнахме още веднъж! Конкурсът завърши с Mind the Graph като победител!! Решението за това кой ще спечели беше взето от директори, изследователи и ментори от корейски частни институции. Колко невероятно е това?

Mind the Graph чак в Южна Корея!

Цялото преживяване имаше за цел да ускори стартиращите предприятия и да стимулира нови идеи. Екипът ни се върна с главозамайващи промени, които да приложи. Така че останете на линия!

И разбира се, трябваше да опитаме културата на Южна Корея и да я споделим с нашите читатели! Ето малко вкус от това, което ни даде това пътуване до другия край на света!

Mind the Graph чак в Южна Корея!

get_updated

абонамент за лого

Абонирайте се за нашия бюлетин

Ексклузивно висококачествено съдържание за ефективни визуални
комуникация в областта на науката.

- Ексклузивно ръководство
- Съвети за дизайн
- Научни новини и тенденции
- Уроци и шаблони