Senaste nytt: under augusti månad åkte Mind the Graph på ett uppdrag till Sydkorea! Tillsammans med andra representanter för Anprotec, Sebrae och Samsung Electronics deltog vi i ett initiativ för att främja brasilianska startups och få ett sydkoreanskt mentorskap.

Allt började i slutet av 2015 när vi deltog i Samsungs accelerationsprogram. Av 100 startups valde Samsung endast ut 8, och vi var en av dem! Efter den första terminen i år valdes Mind the Graph och endast en annan startup ut för att åka till Sydkorea.

Mind the Graph hela vägen till Sydkorea!

Vi hade möjlighet att träffa Brasiliens ambassadör i Sydkorea och lyssna på trender inom deras kultur och ekonomi. Dessutom fick vi en specialutbildning av Young Wook, senior forskare vid Kreativa Korea Town; och tittade på en föreläsning om Korean Venture Business Association - som sedan 1995 hjälper koreanska företag att nå innovation och förbättra konkurrenskraften på marknaden.

Mind the Graph hela vägen till Sydkorea!

Under 15 dagar hade vi många tekniska besök i innovationsmiljöer tillsammans med koreanska mentorer, och tillgång till koreanska investerare och globaliseringsprogram. Det kanske låter som att resan var en barnlek, men vi hade mycket att göra!

Vi gjorde flera pitchar om Mind the Graph för en mycket kvalificerad publik som kunde rösta på sin favoritstartup. Pitch-tävlingen nådde de fyra bästa startup-företagen - inklusive Mind the Graph - och vi stod ut ännu en gång! Tävlingen slutade med Mind the Graph som vinnare!!! Beslutet om vem som skulle vinna fattades av direktörer, forskare och mentorer från koreanska privata institutioner. Hur fantastiskt är inte det?

Mind the Graph hela vägen till Sydkorea!

Hela upplevelsen var tänkt att sätta fart på nystartade företag och inspirera till nya idéer. Vårt team kom tillbaka med häpnadsväckande förändringar att genomföra. Så håll ögonen öppna!

Och naturligtvis var vi tvungna att smaka på Sydkoreas kultur och dela med oss av den till våra läsare! Här är ett litet smakprov på vad denna resa till andra sidan jorden har gett oss!

Mind the Graph hela vägen till Sydkorea!

get_updated

logotyp-abonnemang

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Exklusivt innehåll av hög kvalitet om effektiv visuell
kommunikation inom vetenskap.

- Exklusiv vägledning
- Tips för design
- Vetenskapliga nyheter och trender
- Handledningar och mallar