Številne znanstvene revije za objavo člankov zahtevajo grafične izvlečke. Grafični ali slikovni izvleček (saj je slika vredna tisoč besed) bralcu pomaga razumeti glavne informacije že na prvi pogled.

Različne revije imajo različna pravila za grafični izvleček, kar lahko še dodatno oteži postopek objave. Da bi vam pri tem pomagal, sem pripravil priročnik o tem, kako pripraviti grafični izvleček za Elsevier.

Povzetek tega, kar se pričakuje od grafični izvleček: "Grafični povzetek mora bralcem omogočiti, da hitro razumejo glavno sporočilo članka, njegov namen pa je spodbuditi brskanje, spodbujati interdisciplinarno znanstveno delo in pomagati bralcem, da hitreje ugotovijo, kateri članki so najbolj pomembni za njihove raziskovalne interese.

Avtorji morajo predložiti sliko, ki jasno predstavlja delo, opisano v članku. Kot grafični izvleček se lahko predloži tudi ključna slika iz izvirnega članka, ki povzema vsebino."

To je dober primer grafičnega povzetka sheme, ki ponazarja ugotovitve raziskave iz članka.

Navodila najdete na spletnem mestu Elsevier. Vendar smo iste informacije uredili v hitrem videoposnetku, da boste zlahka začeli izdelovati grafični povzetek.

Kliknite tukaj in začnite uporabljati Mind the Graph, grafični program za izdelavo povzetkov

Oglejte si spodnji videoposnetek in sporočite svoje mnenje.

Pred tem je dobro na hitro razumeti, kaj je abstrakt. Povzetek je v bistvu kratek povzetek vašega raziskovalnega dela, običajno odstavek ali dva, dolg približno 250 besed.

Jasno mora opisati problem, metodologijo, ključne ugotovitve in sklepe.

Dobro napisan povzetek bralcem omogoča, da hitro spoznajo bistvo vašega članka, in jih pripravi na spremljanje podrobnih informacij, analiz in argumentov v celotnem članku.

Besedilo mora biti natančno, razumljivo širokemu občinstvu in služiti kot kavelj za vaše občinstvo.

Pogosto je strogo določena omejitev števila besed, zato preverite zahteve revije. Glede na to je tukaj vzorec povzetka študije s področja medicinskih ved, ki obsega manj kot 300 besed:

"Jugozahodni grm Juniperus communis (brinovo jagodičevje) ima v kulturi Indijancev številne pomembne zdravilne vrednosti, ki niso bile znanstveno dokazane. Ena od priljubljenih uporab brinovih jagod je poleg razstrupljevalnega delovanja tudi možnost odganjanja žuželk. Ta študija se osredotoča na razvoj sredstva za odganjanje insektov iz njegovega eteričnega olja, pridobljenega s parno destilacijo. Zbranih je bilo 50 g svežih jagod, ki so se sušili 5 dni, nato pa so bili s pomočjo laboratorijskega kompleta Flinn Scientific Borosilicate Lab Kit dani v posodo s 100 ml vode za destilacijo s paro. Zberite ekstrahirano olje in razredčite 70% v treh ločenih posodah, ki jih prenesete v stekleničke za razprševanje. Testiranje je vključevalo pršenje razredčenega vzorca v steklen kozarec z Anopheles juidthae (običajni NM komar) in primerjavo z učinkom komercialnega repelenta proti žuželkam. Po testiranju in primerjavi rezultatov se je pokazalo, da je komercialni repelent bistveno boljši repelent v primerjavi z razredčenim eteričnim oljem J. communis. Vendar pa ima eterično olje tudi potencial za odganjanje insektov."

To je odličen primer povzetka, ki ga lahko posnemate tudi pri ustvarjanju povzetka za članek. Tukaj je pisanje povzetkov ppt za nadaljnje branje. Smernice za povzetke Elsevierja so na voljo tukajin oblika povzetka Elseviera tukaj.

Ko smo razumeli primer abstraktnega besedila, se poglobimo v ustvarjanje grafičnega abstrakta (glejte spodnje primere in nekaj predlog na našem spletnem mestu).

Ustvarjanje grafičnega izvlečka s programom Mind the Graph

Na naši platformi boste našli vsa potrebna orodja za ustvarjanje grafičnega izvlečka. V tem videoposnetku si lahko korak za korakom ogledate, kako ustvarite svoj grafični izvleček za Elsevier:

 

Kliknite tukaj in začnite uporabljati Mind the Graph, grafični program za izdelavo povzetkov

Navodila za izdelavo grafičnega izvlečka za Elsevier:

Grafični izvleček mora biti ena slikovna datoteka, ki pomaga jasno in opisno vizualizirati en sam postopek. Zaradi lažje uporabe mora imeti grafični izvleček jasen začetek in konec, po možnosti se "bere" od zgoraj navzdol ali od leve proti desni. Poskusite čim bolj zmanjšati odvračanje pozornosti in odstraniti moteče elemente, kolikor je mogoče.

Tukaj je nekaj primerov grafičnih izvlečkov, ki vam bodo v pomoč pri razumevanju.

Velikost slike: Predložite sliko z najmanj 531 x 1328 slikovnih pik (V x Š) z najmanjšo ločljivostjo 300 dpi. Če pošiljate večjo sliko, uporabite enako razmerje (200 višina x 500 širina). Upoštevajte, da bo vaša slika sorazmerno pomanjšana, da bo ustrezala oknu, ki je na voljo na portalu ScienceDirect; pravokotnik velikosti 500 x 200 pik.

Pisava: Uporabite pisavo Times, Arial, Courier ali Symbol z dovolj veliko velikostjo pisave, saj bo slika za kazalo vsebine zmanjšana, da bo ustrezala oknu, visokemu 200 slikovnih pik.

Vrsta datoteke: zaželene vrste datotek so TIFF, EPS, PDF ali datoteke MS Office.

Dodatnega besedila, osnutka ali povzetka ne smete vključiti. Vsako besedilo ali oznaka mora biti del slikovne datoteke. V slikovni datoteki ne uporabljajte nepotrebnega belega prostora ali naslova "Grafični povzetek".

Če v Mind the Graph ne najdete ilustracij ali slik Elsevier, ki jih potrebujete, lahko zahtevate nove ilustracije, samo pišite na contact@mindthegraph.com..

infografika63724-3
logotip-odjava

Naročite se na naše novice

Ekskluzivna visokokakovostna vsebina o učinkovitih vizualnih
komuniciranje v znanosti.

- Ekskluzivni vodnik
- Nasveti za oblikovanje
- Znanstvene novice in trendi
- Učni listi in predloge