Veel wetenschappelijke tijdschriften vragen om grafische samenvattingen voor de publicatie van artikelen. Een grafisch of pic abstract (want een plaatje zegt meer dan duizend woorden) helpt de lezer om de belangrijkste informatie in één oogopslag te begrijpen.

Verschillende tijdschriften hebben verschillende regels voor de grafische samenvatting en dit kan het publicatieproces nog moeilijker maken. Om u hierbij te helpen, heb ik een handleiding gemaakt voor het maken van een grafisch resumé voor Elsevier.

Een samenvatting van wat er van een grafische samenvatting: "Een grafisch abstract moet de lezer in staat stellen om snel inzicht te krijgen in de belangrijkste boodschap van het artikel en is bedoeld om het bladeren te stimuleren, interdisciplinaire wetenschap te bevorderen en lezers te helpen sneller vast te stellen welke artikelen het meest relevant zijn voor hun onderzoeksinteresses.

De auteurs moeten een afbeelding verstrekken die het in de paper beschreven werk duidelijk weergeeft. Een sleutelfiguur uit de originele paper, die de inhoud samenvat, kan ook als grafisch abstract worden ingediend."

Dat is een goed voorbeeld van een grafische samenvatting van een schema ter illustratie van de onderzoeksresultaten uit een paper

U kunt de instructies vinden op de site van Elsevier. Wij hebben echter dezelfde informatie in een snelle video georganiseerd, zodat u gemakkelijk kunt beginnen met het maken van een grafisch abstract paper.

Klik hier om te beginnen met Mind the Graph, de Graphical Abstract Maker

Bekijk de video hieronder en deel uw feedback.

Eerst is het een goed idee om snel te begrijpen wat een samenvatting is. Een samenvatting is in wezen een korte samenvatting van je onderzoeksartikel, meestal een of twee alinea's van ongeveer 250 woorden.

Het moet een heldere beschrijving geven van het probleem, de methodologie, de belangrijkste bevindingen en de conclusies.

Een goed geschreven samenvatting laat de lezers snel de essentie van je artikel begrijpen en bereidt hen voor op de gedetailleerde informatie, analyses en argumenten in je volledige artikel.

Het moet exact geformuleerd zijn, begrijpelijk voor een breed publiek, en dienen als een haakje voor uw publiek.

Er is vaak een strikte woordlimiet, dus controleer de eisen van het tijdschrift. Dit gezegd zijnde, hier is een voorbeeld van een samenvatting van minder dan 300 woorden van een studie op het gebied van de medische wetenschappen:

"De zuidwestelijke struik Juniperus communis (jeneverbes) heeft vele belangrijke medicinale waarden in de Indiaanse cultuur die niet wetenschappelijk zijn bewezen. Een van de populaire toepassingen van jeneverbessen, naast hun ontgiftende werking, is hun potentieel om insecten af te weren. Dit onderzoek richt zich op de ontwikkeling van een insectenwerend middel op basis van de essentiële olie die door stoomdestillatie wordt verkregen. 50 g verse bessen werden verzameld en 5 dagen gedroogd en in een distilleertank met 100 mL water geplaatst voor stoomdestillatie met behulp van de Flinn Scientific Borosilicate Lab Kit. De geëxtraheerde olie werd verzameld en 70% werd verdund in drie afzonderlijke containers die in spuitflessen werden overgebracht. Bij het testen werd het verdunde monster in een glazen pot met Anopheles juidthae (gewone NM-mug) gespoten en vergeleken met het effect van een commercieel insectenwerend middel. Na het testen en vergelijken van het resultaat bleek dat het commerciële insectenwerende middel significant beter werkt dan de verdunde etherische olie van J. communis. De essentiële olie heeft echter ook een insectenwerend vermogen."

Dit is een goed voorbeeld van een samenvatting en u kunt hetzelfde doen voor het maken van een samenvatting voor een paper. Hier is een abstract schrijven ppt om verder te lezen. U kunt de richtlijnen voor samenvattingen van Elsevier vinden hieren Elsevier abstract formaat hier.

Met het voorbeeld van de abstracte tekst begrepen, laten we ons eens verdiepen in hoe je een grafisch abstract maakt... (zie de voorbeelden hieronder, en een paar sjablonen op onze website).

Een grafische samenvatting maken met Mind the Graph

Op ons platform vindt u alle benodigde hulpmiddelen om uw grafische samenvatting te maken. In deze video ziet u stap voor stap hoe u uw eigen grafische samenvatting voor Elsevier kunt maken:

 

Klik hier om te beginnen met Mind the Graph, de Graphical Abstract Maker

Instructies om een grafische samenvatting voor Elsevier te maken:

Een grafisch resumé moet één beeldbestand zijn en één proces op een duidelijke en beschrijvende manier helpen visualiseren. Voor het gebruiksgemak moet de grafische samenvatting een duidelijk begin en einde hebben, bij voorkeur "lezend" van boven naar beneden of van links naar rechts. Probeer afleiding tot een minimum te beperken en storende elementen zoveel mogelijk te verwijderen.

Hier volgen enkele voorbeelden van grafische samenvattingen om uw begrip te bevorderen.

Beeldformaat: Lever een afbeelding van minimaal 531 x 1328 pixels (hxb) met een minimale resolutie van 300 dpi. Als u een grotere afbeelding indient, gebruik dan dezelfde verhouding (200 hoog x 500 breed). Uw afbeelding wordt proportioneel geschaald om in het beschikbare venster op ScienceDirect te passen; een rechthoek van 500 bij 200 pixels.

Lettertype: Gebruik het lettertype Times, Arial, Courier of Symbol met een voldoende grote lettergrootte, aangezien de afbeelding voor de inhoudsopgave wordt verkleind tot een venster van 200 pixels hoog.

Soort bestand: voorkeursbestandstypen zijn TIFF, EPS, PDF of MS Office-bestanden.

Er mag geen extra tekst, schets of synopsis worden toegevoegd. Elke tekst of label moet deel uitmaken van het beeldbestand. Gebruik geen onnodige witruimte of de titel "Graphical Abstract" in het beeldbestand.

Als u in Mind the Graph niet de illustraties of Elsevier-beelden vindt die u nodig hebt, kunt u nieuwe illustraties aanvragen. Stuur een bericht naar contact@mindthegraph.com..

infographic63724-3
logo aanmelden

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Exclusieve inhoud van hoge kwaliteit over effectieve visuele
communicatie in de wetenschap.

- Exclusieve gids
- Ontwerp tips
- Wetenschappelijk nieuws en trends
- Handleidingen en sjablonen