Multe reviste științifice solicită rezumate grafice pentru a publica articole. Un rezumat grafic sau pictural (deoarece o imagine face cât o mie de cuvinte) ajută cititorul să înțeleagă informațiile principale de la prima vedere.

Diferite reviste au reguli diferite pentru rezumatul grafic, ceea ce poate îngreuna și mai mult procesul de publicare. Așadar, pentru a vă ajuta în acest proces, am realizat un tutorial despre cum să realizați un rezumat grafic pentru Elsevier.

Un rezumat a ceea ce se așteaptă de la un rezumat grafic: "Un rezumat grafic ar trebui să le permită cititorilor să înțeleagă rapid mesajul principal al lucrării și este menit să încurajeze consultarea, să promoveze cercetarea interdisciplinară și să ajute cititorii să identifice mai rapid care lucrări sunt cele mai relevante pentru interesele lor de cercetare.

Autorii trebuie să furnizeze o imagine care să reprezinte în mod clar activitatea descrisă în lucrare. O figură cheie din lucrarea originală, care rezumă conținutul, poate fi, de asemenea, prezentată ca rezumat grafic."

Acesta este un bun exemplu de rezumat grafic al unei scheme care ilustrează rezultatele cercetării dintr-o lucrare.

Puteți găsi instrucțiunile pe site-ul Elsevier. Cu toate acestea, am organizat aceleași informații într-un video rapid, astfel încât să puteți începe cu ușurință să realizați un rezumat grafic al lucrării.

Click aici pentru a începe să utilizați Mind the Graph, Graphical Abstract Maker

Nu ezitați să vizionați videoclipul de mai jos și să ne împărtășiți opiniile dumneavoastră.

Înainte de aceasta, este bine să înțelegeți rapid ce este un rezumat. Un rezumat este, în esență, un scurt rezumat al lucrării dumneavoastră de cercetare, de obicei un paragraf sau două, de aproximativ 250 de cuvinte.

Acesta trebuie să descrie clar problema, metodologia, principalele constatări și concluziile.

Un rezumat bine scris permite cititorilor să înțeleagă rapid esența lucrării dumneavoastră și îi pregătește să urmărească informațiile detaliate, analizele și argumentele din lucrarea completă.

Ar trebui să fie exact în formulare, să fie ușor de înțeles pentru un public larg și să servească drept cârlig pentru publicul dumneavoastră.

Adesea există o limită strictă de cuvinte, așa că asigurați-vă că verificați cerințele revistei. Acestea fiind spuse, iată un exemplu de rezumat de sub 300 de cuvinte dintr-un studiu din domeniul științelor medicale:

"Arbustul Juniperus communis (Juniper Berry) din sud-vestul țării are multe valori medicinale semnificative în cultura nativilor americani, care nu au fost dovedite științific. Una dintre utilizările populare ale fructelor de ienupăr, în afară de acțiunea lor detoxifiantă, este potențialul lor de a respinge insectele. Acest studiu se concentrează pe dezvoltarea unui repelent pentru insecte din uleiul său esențial obținut prin distilare cu aburi. 50 g de fructe de pădure proaspete au fost colectate și uscate timp de 5 zile și sunt plasate într-un rezervor de alambic cu 100 ml de apă pentru distilarea cu aburi, utilizând kitul de laborator Flinn Scientific Borosilicate. Se adună uleiul extras și se diluează 70% în trei recipiente separate pentru a fi transferat în sticle de pulverizare. Testarea a constat în pulverizarea probei diluate într-un borcan de sticlă cu Anopheles juidthae (țânțar comun din NM) și a comparat acest lucru cu efectul unui repelent comercial pentru insecte. După testarea și compararea rezultatelor, repelentul comercial a arătat în mod semnificativ că este un repelent mai bun decât uleiul esențial diluat de J. communis. Cu toate acestea, uleiul esențial are, de asemenea, un potențial repelent pentru insecte."

Acesta este un exemplu excelent de rezumat al unui rezumat și puteți imita același lucru pentru a crea un rezumat pentru o lucrare. Iată un exemplu de scrierea abstractului ppt pentru lecturi suplimentare. Puteți găsi liniile directoare Elsevier pentru rezumate aici, și formatul de rezumat Elsevier aici.

După ce am înțeles exemplul de text abstract, haideți să vedem cum să creăm un abstract grafic... (vedeți exemplele de mai jos și câteva șabloane pe site-ul nostru).

Crearea unui rezumat grafic folosind Mind the Graph

Pe platforma noastră, veți găsi toate instrumentele necesare pentru a vă crea rezumatul grafic. În acest videoclip puteți vedea pas cu pas cum să vă creați propriul rezumat grafic pentru Elsevier:

 

Click aici pentru a începe să utilizați Mind the Graph, Graphical Abstract Maker

Instrucțiuni pentru a crea un rezumat grafic pentru Elsevier:

Un rezumat grafic ar trebui să fie un fișier de o singură imagine și să ajute la vizualizarea unui singur proces într-un mod clar și descriptiv. Pentru a facilita consumul, rezumatul grafic trebuie să aibă un început și un sfârșit clar, de preferință "citindu-se" de sus în jos sau de la stânga la dreapta. Încercați să reduceți la minimum distragerea atenției și să eliminați pe cât posibil elementele care aglomerează.

Iată câteva exemple de rezumate grafice pentru a vă ajuta să înțelegeți.

Dimensiunea imaginii: Vă rugăm să furnizați o imagine cu o dimensiune minimă de 531 x 1328 pixeli (HxL), folosind o rezoluție minimă de 300 dpi. Dacă trimiteți o imagine mai mare, vă rugăm să folosiți același raport (200 înălțime x 500 lățime). Vă rugăm să rețineți că imaginea dvs. va fi redimensionată proporțional pentru a se potrivi în fereastra disponibilă pe ScienceDirect; un dreptunghi de 500 pe 200 de pixeli.

Font: Vă rugăm să folosiți fontul Times, Arial, Courier sau Symbol, cu o dimensiune suficient de mare, deoarece imaginea va fi redusă pentru ca tabelul de conținut să se potrivească într-o fereastră de 200 de pixeli înălțime.

Tipul de fișier: tipurile de fișiere preferate sunt TIFF, EPS, PDF sau fișiere MS Office.

Nu trebuie inclus niciun text suplimentar, schiță sau sinopsis. Orice text sau etichetă trebuie să facă parte din fișierul imagine. Vă rugăm să nu folosiți spații albe inutile sau rubrica "Rezumat grafic" în cadrul fișierului de imagine.

Dacă nu găsiți ilustrațiile sau imaginile Elsevier de care aveți nevoie în Mind the Graph, puteți solicita noi ilustrații, doar trimiteți un mesaj la contact@mindthegraph.com..

infografic63724-3
logo-abonare

Abonează-te la newsletter-ul nostru

Conținut exclusiv de înaltă calitate despre vizuale eficiente
comunicarea în domeniul științei.

- Ghid exclusiv
- Sfaturi de design
- Știri și tendințe științifice
- Tutoriale și șabloane