Πολλά επιστημονικά περιοδικά ζητούν γραφικές περιλήψεις για τη δημοσίευση άρθρων. Μια γραφική ή εικονογραφημένη περίληψη (καθώς μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις) βοηθά τον αναγνώστη να κατανοήσει τις βασικές πληροφορίες με την πρώτη ματιά.

Διαφορετικά περιοδικά έχουν διαφορετικούς κανόνες για τη γραφική περίληψη και αυτό μπορεί να κάνει τη διαδικασία δημοσίευσης ακόμη πιο δύσκολη. Έτσι, για να σας βοηθήσω σε αυτή τη διαδικασία, έφτιαξα ένα σεμινάριο για το πώς να φτιάξετε μια γραφική περίληψη για το Elsevier.

Μια περίληψη του τι αναμένεται από ένα γραφική περίληψη: "Μια γραφική περίληψη πρέπει να επιτρέπει στους αναγνώστες να κατανοήσουν γρήγορα το κύριο μήνυμα της εργασίας και έχει ως στόχο να ενθαρρύνει την περιήγηση, να προάγει τη διεπιστημονική επιστήμη και να βοηθήσει τους αναγνώστες να εντοπίσουν πιο γρήγορα ποιες εργασίες είναι πιο σχετικές με τα ερευνητικά τους ενδιαφέροντα.

Οι συγγραφείς πρέπει να παρέχουν μια εικόνα που να αντιπροσωπεύει σαφώς το έργο που περιγράφεται στην εργασία. Μια βασική εικόνα από την αρχική εργασία, που συνοψίζει το περιεχόμενο, μπορεί επίσης να υποβληθεί ως γραφική περίληψη."

Αυτό είναι ένα καλό παράδειγμα γραφικής περίληψης ενός σχήματος που απεικονίζει τα ερευνητικά ευρήματα μιας εργασίας

Μπορείτε να βρείτε τις οδηγίες στον ιστότοπο του Elsevier. Ωστόσο, έχουμε οργανώσει τις ίδιες πληροφορίες σε ένα γρήγορο βίντεο, ώστε να μπορείτε εύκολα να ξεκινήσετε να φτιάχνετε μια γραφική περιληπτική εργασία.

Κάντε κλικ εδώ για να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε το Mind the Graph, το Graphical Abstract Maker

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το παρακάτω βίντεο και να μοιραστείτε τα σχόλιά σας.

Πριν από αυτό, είναι καλή ιδέα να κατανοήσετε γρήγορα τι είναι μια περίληψη. Η περίληψη είναι ουσιαστικά μια σύντομη περίληψη της ερευνητικής σας εργασίας, συνήθως μια ή δύο παράγραφοι, περίπου 250 λέξεων.

Θα πρέπει να περιγράφει με σαφήνεια το πρόβλημα, τη μεθοδολογία, τα βασικά ευρήματα και τα συμπεράσματα.

Μια καλογραμμένη περίληψη επιτρέπει στους αναγνώστες να αντιληφθούν γρήγορα την ουσία της εργασίας σας και τους προετοιμάζει να παρακολουθήσουν τις λεπτομερείς πληροφορίες, αναλύσεις και επιχειρήματα στην πλήρη εργασία σας.

Θα πρέπει να είναι ακριβής στη διατύπωση, κατανοητή σε ένα ευρύ κοινό και να λειτουργεί ως αγκίστρι για το κοινό σας.

Συχνά υπάρχει αυστηρό όριο λέξεων, οπότε βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει τις απαιτήσεις του περιοδικού. Τούτου λεχθέντος, εδώ είναι ένα δείγμα περίληψης κάτω των 300 λέξεων από μια μελέτη στον τομέα των φαρμακευτικών επιστημών:

"Ο νοτιοδυτικός θάμνος Juniperus communis (Juniper Berry) έχει πολλές σημαντικές φαρμακευτικές αξίες στον πολιτισμό των ιθαγενών Αμερικανών, οι οποίες δεν έχουν αποδειχθεί επιστημονικά. Μια από τις δημοφιλείς χρήσεις των Juniper berries εκτός από την αποτοξινωτική τους δράση είναι η δυνατότητά τους να απωθούν τα έντομα. Η παρούσα μελέτη επικεντρώνεται στην ανάπτυξη εντομοαπωθητικού από το αιθέριο έλαιο που λαμβάνεται μέσω απόσταξης με ατμό. Συλλέχθηκαν 50 g φρέσκων μούρων και αποξηράνθηκαν για 5 ημέρες και τοποθετούνται σε μια δεξαμενή με 100 mL νερού για απόσταξη με ατμό χρησιμοποιώντας το Flinn Scientific Borosilicate Lab Kit. Συγκεντρώστε το εκχυλισμένο έλαιο και αραιώστε το 70% σε τρία ξεχωριστά δοχεία που θα μεταφερθούν σε μπουκάλια ψεκασμού. Η δοκιμή περιελάμβανε τον ψεκασμό του αραιωμένου δείγματος σε γυάλινο βάζο με Anopheles juidthae (κοινό κουνούπι NM) και συγκρίθηκε με την επίδραση ενός εμπορικού εντομοαπωθητικού. Μετά τη δοκιμή και τη σύγκριση του αποτελέσματος, το εμπορικό εντομοαπωθητικό έδειξε σημαντικά ότι είναι καλύτερο εντομοαπωθητικό σε σύγκριση με το αραιωμένο αιθέριο έλαιο J. communis. Ωστόσο, το αιθέριο έλαιο έχει επίσης εντομοαπωθητικό δυναμικό".

Αυτό είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα περίληψης και μπορείτε να μιμηθείτε το ίδιο για τη δημιουργία μιας περίληψης για μια εργασία. Εδώ είναι ένα αφηρημένη γραφή ppt για περαιτέρω ανάγνωση. Μπορείτε να βρείτε τις κατευθυντήριες γραμμές της Elsevier για τις περιλήψεις εδώ, και μορφή περίληψης Elsevier εδώ.

Με το παράδειγμα της περίληψης κειμένου κατανοητό, ας δούμε πώς να δημιουργήσετε μια γραφική περίληψη... (δείτε παραδείγματα παρακάτω και μερικά πρότυπα στον ιστότοπό μας).

Δημιουργία γραφικής περίληψης με χρήση του Mind the Graph

Στην πλατφόρμα μας, θα βρείτε όλα τα απαραίτητα εργαλεία για να δημιουργήσετε τη γραφική σας περίληψη. Σε αυτό το βίντεο μπορείτε να δείτε βήμα προς βήμα πώς να δημιουργήσετε τη δική σας γραφική περίληψη για το Elsevier:

 

Κάντε κλικ εδώ για να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε το Mind the Graph, το Graphical Abstract Maker

Οδηγίες για τη δημιουργία γραφικής περίληψης για τον Elsevier:

Μια γραφική περίληψη θα πρέπει να είναι ένα αρχείο εικόνας και να βοηθά στην οπτικοποίηση μιας μεμονωμένης διαδικασίας με σαφή και περιγραφικό τρόπο. Για ευκολία στην κατανάλωση, η γραφική περίληψη θα πρέπει να έχει σαφή αρχή και τέλος, κατά προτίμηση "διαβάζοντας" από πάνω προς τα κάτω ή από αριστερά προς τα δεξιά. Προσπαθήστε να ελαχιστοποιήσετε την απόσπαση της προσοχής και να αφαιρέσετε όσο το δυνατόν περισσότερο τα στοιχεία που προκαλούν ακαταστασία.

Ακολουθούν μερικά παραδείγματα γραφικών περιλήψεων για να βοηθηθείτε στην κατανόησή τους.

Μέγεθος εικόνας: Παρακαλείστε να υποβάλετε μια εικόνα με ελάχιστο μέγεθος 531 x 1328 pixels (ΥxΠ) με ελάχιστη ανάλυση 300 dpi. Εάν υποβάλετε μεγαλύτερη εικόνα, παρακαλείστε να χρησιμοποιήσετε την ίδια αναλογία (200 ύψος x 500 πλάτος). Λάβετε υπόψη ότι η εικόνα σας θα κλιμακωθεί αναλογικά ώστε να χωρέσει στο διαθέσιμο παράθυρο του ScienceDirect, ένα ορθογώνιο 500 επί 200 pixel.

Γραμματοσειρά: Παρακαλούμε χρησιμοποιήστε γραμματοσειρά Times, Arial, Courier ή Symbol με αρκετά μεγάλο μέγεθος γραμματοσειράς, καθώς η εικόνα θα μειωθεί σε μέγεθος για να χωρέσει ο πίνακας περιεχομένων σε παράθυρο ύψους 200 pixels.

Τύπος αρχείου: Οι προτιμώμενοι τύποι αρχείων είναι TIFF, EPS, PDF ή αρχεία MS Office.

Δεν πρέπει να περιλαμβάνεται κανένα πρόσθετο κείμενο, περίγραμμα ή σύνοψη. Οποιοδήποτε κείμενο ή ετικέτα πρέπει να αποτελεί μέρος του αρχείου εικόνας. Παρακαλείστε να μην χρησιμοποιείτε περιττό λευκό χώρο ή τον τίτλο "Graphical Abstract" (γραφική περίληψη) εντός του αρχείου εικόνας.

Αν δεν βρείτε τις εικόνες ή τις εικόνες Elsevier που χρειάζεστε στο Mind the Graph, μπορείτε να ζητήσετε νέες εικόνες, απλά στείλτε μας μια γραμμή στο contact@mindthegraph.com..

infographic63724-3
logo-subscribe

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο

Αποκλειστικό περιεχόμενο υψηλής ποιότητας σχετικά με την αποτελεσματική οπτική
επικοινωνία στην επιστήμη.

- Αποκλειστικός οδηγός
- Συμβουλές σχεδιασμού
- Επιστημονικά νέα και τάσεις
- Σεμινάρια και πρότυπα