Publicarea academică și științifică este o parte importantă a discursului academic, iar trimiterea unui articol la o revistă este un pas important în acest proces.

Cu toate acestea, trimiterea unui manuscris la o revistă poate fi o procedură complicată și dificilă, în special pentru persoanele care nu au experiență în domeniul publicării academice. Condițiile prealabile pentru trimiterea unui manuscris la o revistă pot varia foarte mult în funcție de editor, de revistă și de subiectul cercetării. 

În plus, procesul de evaluare colegială poate fi sever și pot fi necesare mai multe runde de modificări înainte ca un articol să fie acceptat pentru publicare.

În acest articol, Mind The Graph va prezenta un ghid pas cu pas pentru a-i ajuta pe cercetători în procesul de trimitere a lucrărilor la reviste, acoperind totul, de la selectarea revistei potrivite la elaborarea unei scrisori de intenție captivante, precum și strategii pentru îmbunătățirea succesului.

Ce este o trimitere la o revistă?

Procesul de trimitere a unui manuscris academic sau științific în vederea publicării într-o revistă științifică este denumit trimitere la o revistă. Prezentarea în reviste reprezintă o parte importantă a procesului de publicare academică, deoarece permite cercetătorilor să își comunice rezultatele cercetării și să sporească cunoștințele în domeniul lor.

Procesul de trimitere la revistă presupune pregătirea lucrării în conformitate cu instrucțiunile de trimitere ale revistei, care includ standarde de formatare și de citare. Manuscrisul este apoi trimis la revistă pentru a fi analizat de o echipă de experți în domeniu printr-un proces riguros de evaluare colegială. 

Procesul de evaluare inter pares cuprinde evaluarea calității, originalității și importanței cercetării pentru domeniu și furnizarea de feedback cercetătorilor pentru a-i ajuta să își îmbunătățească activitatea. În cazul în care articolul este aprobat pentru publicare, cercetătorilor li se poate cere să facă modificări, iar textul este de obicei corectat și tipărit înainte de publicare. 

Beneficiile trimiterii în reviste

Cercetătorii pot obține diferite beneficii prin trimiterea unui articol la o revistă, printre care:

  • Diseminarea cercetării: Prezentarea în reviste le permite cercetătorilor să comunice rezultatele cercetărilor lor unui public mai larg, îmbunătățind expunerea și influența activității lor. 
  • Validarea cercetării: Procesul de evaluare inter pares inclus în prezentarea în reviste ajută la atingerea celor mai înalte standarde și la fiabilitatea studiului, ceea ce poate contribui la stabilirea reputației cercetării și a cercetătorilor. 
  • Contribuția la cunoaștere: Cercetătorii care publică în reviste contribuie la acumularea de cunoștințe în domeniul lor, ceea ce poate duce la mai multe cercetări și îmbunătățiri. 
  • Creșterea profesională: Reputația profesională a cercetătorilor se îmbunătățește atunci când aceștia publică în reviste de prestigiu, ceea ce poate fi luat în considerare în cadrul promovărilor academice, al deciziilor de titularizare și al cererilor de angajare. 
  • Accesul la finanțare: Cercetătorii pot obține finanțare pentru cercetări viitoare prin publicarea în reviste, ceea ce le dovedește capacitatea de a efectua cercetări de înaltă calitate care ar fi de interes pentru comunitatea științifică. 

Pași pentru trimiterea unei cercetări la o revistă

Din diverse motive, este esențial să aveți un plan de joc pentru a trimite un manuscris la o publicație. 

În primul rând, o strategie de trimitere bine executată poate îmbunătăți șansele de aprobare a articolului. Cercetătorii își pot îmbunătăți șansele de succes alegând cu atenție revista potrivită și respectând regulile de trimitere. De asemenea, un plan clar îi poate ajuta pe autori să își gestioneze corect timpul, asigurându-se că respectă termenele limită și că au timp suficient pentru modificări, dacă este necesar. De asemenea, îi ajută pe cercetători să evite erorile frecvente, cum ar fi trimiterea la o publicație greșită sau nerespectarea cerințelor de trimitere.

Pentru ca procedura să fie mai ușoară și să aibă mai multe șanse de succes, Mind The Graph a elaborat acest ghid pas cu pas:

Pasul 1 - Jurnalul potrivit

Alegeți cea mai bună revistă pentru cercetarea dumneavoastră. Evaluați domeniul de aplicare, numărul de cititori și orientările de publicare ale revistei. Dacă este posibil, căutați să descoperiți rata de acceptare și factorul de impact al revistei vizate pentru a determina dacă aceasta este viabilă și cea mai bună alternativă pentru dumneavoastră. Citiți "Un ghid pentru ratele de acceptare a revistelor" și "Revista de cercetare Factor de impact: Un ghid complet și o analiză comparativă" pentru a afla mai multe.

Pasul 2 - Manuscrisul

Pregătiți manuscrisul în conformitate cu instrucțiunile de publicare ale revistei. Confirmați că acesta respectă lungimea, stilul și formatul de citare adecvate. Citiți "Un ghid despre cum să scrieți un manuscris pentru o lucrare de cercetare" pentru a vă asigura că manuscrisul dumneavoastră este pregătit pentru trimitere.

Pasul 3 - Scrisoarea de intenție

Creați o scrisoare de intenție atrăgătoare care să sublinieze importanța cercetării dumneavoastră, să explice de ce manuscrisul este potrivit pentru publicare și să dezvăluie orice potențial conflict de interese.

Etapa 4 - Prezentarea

În funcție de orientările revistei, trimiteți manuscrisul fie prin intermediul sistemului de înscriere online, fie prin e-mail. Asigurați-vă că ați verificat de două ori dacă manuscrisul dvs. îndeplinește liniile directoare, dacă este corect redactat și dacă includeți toată documentația relevantă odată cu trimiterea. 

Pasul 5 - Revizuirea inter pares

Manuscrisul va fi supus unui proces amănunțit de evaluare colegială. Eligibilitatea trimiterii pentru publicare va fi determinată de editorii revistei, iar calitatea și validitatea cercetării vor fi evaluate de recenzenți profesioniști. Recenzenții pot oferi sugestii de îmbunătățire sau pot respinge cu totul trimiterea. Citește "Ce este un articol revizuit de colegi și unde îl putem găsi?" pentru a înțelege mai multe.

Etapa 6 - Revizuirea

În cazul în care manuscrisul trebuie să fie revizuit, faceți modificările indicate de recenzenți și retrimiteți-l. Acest proces poate fi repetat de câte ori este necesar până când lucrarea este acceptată pentru publicare.

Pasul 7 - Acceptarea

În cazul în care manuscrisul dumneavoastră este aprobat pentru publicare, revista vă va trimite o scrisoare de acceptare. Răspundeți rapid la orice alte cerințe ale revistei, cum ar fi corecturi, corecturi sau ajustări de formatare. Consultați "Editare și corectare: Importanță, diferențe și sfaturi" pentru mai multe informații.

Etapa 8 - Publicarea

După ce manuscrisul a fost finalizat, acesta va fi publicat în format tipărit sau online, în funcție de formatul revistei.

Sistemul de trimitere în reviste importante

Numele revisteiSistemul de depunereGhidul pentru manuscrisProcesul de evaluare inter paresCalendarul de publicare
NaturaTrimiterea online a manuscrisului în NatureInstrucțiuni detaliate pentru formatarea și structurarea manuscrisuluiNature folosește o metodă de peer-review "single-blind", dar oferă, de asemenea, un proces de peer-review "double-blind" pentru autorii care consideră că este potrivit pentru lucrarea lor.4-6 luni
ȘtiințăSistemul de urmărire a conținutului științificInstrucțiuni detaliate pentru formatarea și structurarea manuscrisuluiȘtiința nu stipulează dacă o procedură de peer-review va fi single-blind sau double-blind.3-6 luni
The New England Journal of MedicineTrimitere online la NEJMInstrucțiuni detaliate pentru formatarea și structurarea manuscrisuluiProcesul de evaluare inter pares cu un singur orb4-6 luni
CelulaSistemul Editorial ManagerInstrucțiuni detaliate pentru formatarea și structurarea manuscrisuluiProcesul de evaluare inter pares dublu-orb2-3 luni
The LancetSistemul Editorial ManagerInstrucțiuni detaliate pentru formatarea și structurarea manuscrisuluiProcesul de evaluare inter pares cu un singur orb2-3 luni

Peste 70.000 de cifre științifice precise pentru a vă spori impactul

Știați că multe reviste, în special cele de cercetare, cer cercetătorilor să includă cifre în lucrările trimise? Cifrele pot fi un instrument excelent pentru a îmbunătăți impactul lucrării de cercetare și pentru a crește șansele de publicare, dar numai dacă sunt utilizate corect și eficient. Încercați Atenție la grafic pentru a vedea cât de simplu și de eficient este să adăugați cifre la munca dumneavoastră.

logo-abonare

Abonează-te la newsletter-ul nostru

Conținut exclusiv de înaltă calitate despre vizuale eficiente
comunicarea în domeniul științei.

- Ghid exclusiv
- Sfaturi de design
- Știri și tendințe științifice
- Tutoriale și șabloane