Akademisk og videnskabelig publicering er en vigtig del af den akademiske diskurs, og at indsende en artikel til et tidsskrift er et vigtigt skridt i den proces.

Men at indsende et manuskript til et tidsskrift kan være en kompliceret og vanskelig procedure, især for personer, der er nye inden for akademisk publicering. Forudsætningerne for at indsende til et tidsskrift kan variere meget afhængigt af udgiveren, tidsskriftet og forskningsemnet. 

Desuden kan peer-review-processen være hård, og det kan tage flere runder med ændringer, før en artikel bliver accepteret til udgivelse.

I denne artikel præsenterer Mind The Graph en trin-for-trin-guide, der hjælper forskere gennem indsendelsesprocessen til tidsskrifter, og som dækker alt fra at vælge det rigtige tidsskrift til at udforme en fængslende ansøgning samt strategier til at forbedre succesen.

Hvad er en indsendelse til et tidsskrift?

Processen med at indsende et akademisk eller videnskabeligt manuskript til udgivelse i et videnskabeligt tidsskrift kaldes tidsskriftindsendelse. Tidsskriftindleveringer er en vigtig del af den akademiske publikationsproces, da de giver forskere mulighed for at kommunikere deres forskningsresultater og øge viden inden for deres område.

Processen med at indsende til et tidsskrift indebærer, at man forbereder artiklen i overensstemmelse med tidsskriftets retningslinjer for indsendelse, som omfatter formaterings- og citationsstandarder. Manuskriptet sendes derefter til tidsskriftet til gennemgang af et team af eksperter på området gennem en streng peer-review-proces. 

Peer-review-processen omfatter vurdering af forskningens kvalitet, originalitet og betydning for området og giver feedback til forskerne for at hjælpe dem med at forbedre deres arbejde. Hvis artiklen godkendes til publicering, kan forskerne blive bedt om at foretage ændringer, og teksten bliver normalt redigeret og sat inden publicering. 

Fordele ved at indsende til et tidsskrift

Forskere kan opnå forskellige fordele ved at indsende en artikel til et tidsskrift, herunder:

  • Formidling af forskning: Tidsskriftindlæg giver forskerne mulighed for at kommunikere deres forskningsresultater med et større publikum, hvilket forbedrer eksponeringen og indflydelsen af deres arbejde. 
  • Validering af forskning: Den peer-review-proces, der indgår i indsendelse af tidsskrifter, hjælper med at opnå de højeste standarder og pålidelighed af undersøgelsen, hvilket kan hjælpe med at etablere forskningens og forskernes omdømme. 
  • Bidrag til viden: Forskere, der publicerer i tidsskrifter, bidrager til samlingen af viden inden for deres område, hvilket kan føre til mere forskning og forbedringer. 
  • Professionel vækst: Forskeres professionelle omdømme forbedres, når de publicerer i prestigefyldte tidsskrifter, hvilket kan være en overvejelse i forbindelse med akademiske forfremmelser, beslutninger om fastansættelse og jobansøgninger. 
  • Adgang til finansiering: Forskere kan være i stand til at skaffe finansiering til fremtidig forskning ved at publicere i tidsskrifter, hvilket beviser deres evne til at udføre forskning af høj kvalitet, der vil være af interesse for det videnskabelige samfund. 

Fremgangsmåde til indsendelse af forskning til et tidsskrift

Af forskellige årsager er det vigtigt at have en plan for indsendelse af et manuskript til en publikation. 

Først og fremmest kan en veludført indsendelsesstrategi forbedre artiklens chancer for at blive godkendt. Forskere kan forbedre deres chancer for succes ved omhyggeligt at vælge det rigtige tidsskrift og følge reglerne for indsendelse. En klar plan kan også hjælpe forfattere med at administrere deres tid korrekt og sikre, at de overholder deadlines og har rigelig tid til ændringer, hvis det er nødvendigt. Det hjælper også forskere med at undgå hyppige fejl, såsom at indsende til den forkerte publikation eller ikke at opfylde indsendelseskravene.

Mind The Graph har udviklet denne trin-for-trin-guide for at gøre din procedure nemmere og mere succesfuld:

Trin 1 - Det rigtige tidsskrift

Vælg det bedste tidsskrift til din forskning. Vurder tidsskriftets omfang, læserskare og retningslinjer for udgivelse. Hvis det er muligt, kan du undersøge acceptraten og impact factor for det tidsskrift, du har udset dig, for at finde ud af, om det er levedygtigt og det bedste alternativ for dig. Læs mere "En guide til acceptrater for tidsskrifter" og "Impact factor for forskningstidsskrifter: En komplet guide og benchmarking" for at få mere at vide.

Trin 2 - Manuskriptet

Forbered manuskriptet i overensstemmelse med tidsskriftets retningslinjer for udgivelse. Bekræft, at det opfylder kravene til længde, stil og citationsformat. Læs mere "En guide til, hvordan man skriver et manuskript til en forskningsartikel" for at sikre, at du har dit manuskript klar til indsendelse.

Trin 3 - Følgebrevet

Skriv et fristende følgebrev, der understreger vigtigheden af din forskning, forklarer, hvorfor manuskriptet er egnet til offentliggørelse, og oplyser om eventuelle interessekonflikter.

Trin 4 - Indsendelsen

Afhængigt af tidsskriftets retningslinjer skal du indsende manuskriptet enten via det online ansøgningssystem eller via e-mail. Sørg for at dobbelttjekke, at dit manuskript lever op til retningslinjerne, at det er korrekt skrevet, og at du vedlægger al relevant dokumentation sammen med din indsendelse. 

Trin 5 - Peer-review

Manuskriptet vil blive udsat for en grundig peer-review-proces. Tidsskriftets redaktører afgør, om manuskriptet er egnet til udgivelse, og professionelle bedømmere vurderer kvaliteten og validiteten af forskningen. Bedømmerne kan komme med forslag til forbedringer eller helt afvise artiklen. Læs mere "Hvad er en peer-reviewed artikel, og hvor kan vi finde den?" for at forstå mere.

Trin 6 - Revisionen

Hvis manuskriptet skal revideres, skal du foretage de ændringer, som anmelderne har angivet, og indsende det igen. Denne proces kan gentages så mange gange som nødvendigt, indtil arbejdet er accepteret til offentliggørelse.

Trin 7 - Accepten

Hvis dit manuskript er godkendt til udgivelse, sender tidsskriftet dig et acceptbrev. Svar hurtigt på eventuelle yderligere krav fra tidsskriftet, såsom rettelser, korrekturlæsning eller formateringsjusteringer. Tjek "Redigering og korrekturlæsning: Vigtighed, forskelle og tips" for mere indsigt.

Trin 8 - Udgivelsen

Når manuskriptet er færdigt, vil det blive udgivet på tryk eller online, afhængigt af tidsskriftets format.

Indsendelsessystem i større tidsskrifter

Tidsskriftets navnSystem til indsendelseRetningslinjer for manuskriptPeer review-processenTidslinje for udgivelse
NaturIndsendelse af manuskript til Nature OnlineDetaljerede retningslinjer for formatering og strukturering af manuskriptetNature anvender en enkeltblind peer-review-metode, men tilbyder også en "dobbeltblind" peer-review-proces til forfattere, der mener, at den er egnet til deres artikel.4-6 måneder
VidenskabSystem til sporing af videnskabeligt indholdDetaljerede retningslinjer for formatering og strukturering af manuskriptetVidenskaben foreskriver ikke, om en peer-review-procedure skal være enkeltblind eller dobbeltblind.3-6 måneder
The New England Journal of MedicineNEJM online indsendelseDetaljerede retningslinjer for formatering og strukturering af manuskriptetSingle-blind peer-review proces4-6 måneder
CelleSystem til redaktionel ledelseDetaljerede retningslinjer for formatering og strukturering af manuskriptetDobbeltblind peer-review-proces2-3 måneder
The LancetSystem til redaktionel ledelseDetaljerede retningslinjer for formatering og strukturering af manuskriptetSingle-blind peer-review proces2-3 måneder

Over 70.000 præcise videnskabelige tal til at øge din gennemslagskraft

Vidste du, at mange tidsskrifter, især for forskningsartikler, kræver, at forskere inkluderer figurer i deres indlæg? Figurer kan være et godt værktøj til at forbedre effekten af din forskningsartikel og øge dine chancer for at blive publiceret, men kun hvis de bruges korrekt og effektivt. Prøv selv Pas på grafen for at se, hvor enkelt og effektivt det er at tilføje figurer til dit arbejde.

logo-abonnement

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Eksklusivt indhold af høj kvalitet om effektiv visuel
kommunikation inden for videnskab.

- Eksklusiv guide
- Tips til design
- Videnskabelige nyheder og tendenser
- Vejledninger og skabeloner