În calitate de cercetător, urmărirea a nenumărate articole, cărți și lucrări de cercetare poate fi o sarcină copleșitoare. Din fericire, cu ajutorul Mendeley, un instrument online de gestionare a referințelor, cercetătorii își pot organiza cu ușurință cercetările și își pot eficientiza fluxul de lucru. În acest articol, vă vom oferi un ghid cuprinzător despre cum să utilizați Mendeley în mod eficient, inclusiv crearea de dosare, adăugarea de fișiere, utilizarea pluginului MS Word pentru citate și bibliografii, luarea de notițe și evidențierea documentelor.

Ce este Mendeley?

Mendeley este un software gratuit de gestionare a referințelor care permite cercetătorilor să organizeze, să partajeze și să descopere lucrări de cercetare. Acesta permite utilizatorilor să creeze o bibliotecă digitală personală prin importul de referințe din diverse surse, inclusiv baze de date, site-uri web și PDF-uri. Mendeley oferă o platformă pentru cercetători pentru a colabora și a-și împărtăși cercetările cu alte persoane din domeniul lor.

Organizarea cercetării cu Mendeley

Una dintre caracteristicile esențiale ale Mendeley este capacitatea de a organiza lucrările de cercetare în dosare. Iată care sunt pașii de creare a dosarelor și de adăugare a fișierelor:

Crearea de dosare

Pentru a crea un dosar în Mendeley, faceți clic pe pictograma "Create Folder" (Creați un dosar) situată în partea stângă a ecranului. Dați dosarului dvs. un nume și o descriere pentru a vă ajuta să vă amintiți conținutul dosarului.

Adăugarea de fișiere în folderele dvs.

Pentru a adăuga un fișier la un dosar, pur și simplu trageți și fixați fișierul în dosarul dorit. De asemenea, puteți importa referințe direct din bazele de date online, cum ar fi PubMed, făcând clic pe pictograma "Add Documents" și selectând baza de date din listă.

Utilizarea Plugin-ului MS Word pentru citări și bibliografii

Plugin-ul Mendeley pentru MS Word permite utilizatorilor să insereze cu ușurință citate în text și să creeze bibliografii sau liste de referințe. Iată cum:

Inserarea de citate în text

Pentru a insera o citare în text, deschideți documentul Word și plasați cursorul în locul în care doriți să inserați citarea. Faceți clic pe pictograma "Insert Citation" (Inserați citatul) din fila pluginului Mendeley și căutați referința dorită. După ce selectați referința, Mendeley va insera automat citatul în formatul corect.

Crearea de bibliografii sau liste de referință

Pentru a crea o bibliografie sau o listă de referințe, faceți clic pe pictograma "Insert Bibliography" (Inserați o bibliografie) din fila pluginului Mendeley. Mendeley va genera automat o listă cu toate referințele utilizate în documentul dvs. în stilul de referință specificat.

Specificarea stilului de referință

Mendeley oferă peste 9.000 de stiluri de referințe din care puteți alege, inclusiv APA, MLA și Harvard. Pentru a specifica stilul de referință, faceți clic pe pictograma "Document Preferences" din fila pluginului Mendeley și selectați stilul dorit din meniul derulant.

Luarea de notițe și evidențierea documentelor în Mendeley

Mendeley oferă, de asemenea, utilizatorilor instrumente pentru a lua notițe și a evidenția secțiunile importante ale documentelor. Pentru a lua notițe sau a evidenția o secțiune, este suficient să faceți clic dreapta pe zona dorită și să selectați "Add Note" (Adăugare notă) sau "Highlight" (Evidențiere).

În concluzie, Mendeley este un instrument esențial pentru cercetători pentru a-și organiza cercetările, pentru a colabora cu alte persoane din domeniul lor și pentru a crea citate și bibliografii. Urmând pașii descriși în acest ghid, cercetătorii își pot simplifica fluxul de lucru și pot petrece mai mult timp concentrându-se asupra cercetării lor.

Conținut științific exclusiv, curatoriat de oameni de știință

Pe lângă Mendeley, o altă platformă care îi poate ajuta pe oamenii de știință în cercetările lor este Mind the Graph. Această platformă oferă acces la conținut științific exclusiv creat de oameni de știință, inclusiv ilustrații, infografice și grafice. Aceste ajutoare vizuale îi pot ajuta pe cercetători să își comunice cercetările în mod mai eficient și mai eficace.

logo-abonare

Abonează-te la newsletter-ul nostru

Conținut exclusiv de înaltă calitate despre vizuale eficiente
comunicarea în domeniul științei.

- Ghid exclusiv
- Sfaturi de design
- Știri și tendințe științifice
- Tutoriale și șabloane