Som forsker kan det være en overveldende oppgave å holde styr på utallige artikler, bøker og forskningsartikler. Ved hjelp av Mendeley, et nettbasert referansehåndteringsverktøy, kan forskere heldigvis enkelt organisere forskningen sin og effektivisere arbeidsflyten. I denne artikkelen gir vi deg en omfattende veiledning i hvordan du bruker Mendeley på en effektiv måte, blant annet hvordan du oppretter mapper, legger til filer, bruker MS Word-plugin-modulen til sitater og litteraturlister, tar notater og markerer dokumenter.

Hva er Mendeley?

Mendeley er et gratis referansehåndteringsprogram som gjør det mulig for forskere å organisere, dele og oppdage forskningsartikler. Brukerne kan opprette et personlig digitalt bibliotek ved å importere referanser fra ulike kilder, inkludert databaser, nettsteder og PDF-filer. Mendeley er en plattform der forskere kan samarbeide og dele forskningen sin med andre innen sitt fagfelt.

Organisering av forskningen din med Mendeley

En av de viktigste funksjonene i Mendeley er muligheten til å organisere forskningsartikler i mapper. Her er fremgangsmåten for å opprette mapper og legge til filer:

Opprette mapper

Du oppretter en mappe i Mendeley ved å klikke på ikonet "Opprett mappe" til venstre på skjermen. Gi mappen et navn og en beskrivelse som gjør det lettere å huske innholdet i mappen.

Legge til filer i mappene dine

Du legger til en fil i en mappe ved å dra og slippe filen i ønsket mappe. Du kan også importere referanser direkte fra nettbaserte databaser, for eksempel PubMed, ved å klikke på ikonet "Legg til dokumenter" og velge databasen fra listen.

Bruke MS Word-plugin-modulen for sitater og litteraturlister

Mendeleys MS Word-plugin gjør det enkelt å sette inn sitater i teksten og lage bibliografier eller referanselister. Slik gjør du det:

Sette inn sitater i teksten

For å sette inn en teksthenvisning åpner du Word-dokumentet og plasserer markøren der du vil sette inn henvisningen. Klikk på ikonet "Sett inn sitat" i Mendeleys plugin-fane og søk etter ønsket referanse. Når du har valgt referansen, setter Mendeley automatisk inn sitatet i riktig format.

Opprette bibliografier eller referanselister

To create a bibliography or reference list, click on the “Insert Bibliography” icon in the Mendeley plugin tab. Mendeley will automatically generate a list of all the references used in your document in the specified referencing style.

Spesifisere referansestilen

Mendeley tilbyr over 9000 referansestiler å velge mellom, inkludert APA, MLA og Harvard. Du angir referansestilen ved å klikke på ikonet "Dokumentinnstillinger" i Mendeley-plugin-fanen og velge ønsket stil fra rullegardinmenyen.

Ta notater og markere dokumenter i Mendeley

Mendeley har også verktøy for å ta notater og markere viktige deler av dokumenter. For å ta notater eller utheve et avsnitt høyreklikker du bare på ønsket område og velger "Legg til notat" eller "Uthev".

Mendeley er et uunnværlig verktøy for forskere når de skal organisere forskningen sin, samarbeide med andre på sitt felt og lage kildehenvisninger og bibliografier. Ved å følge trinnene i denne veiledningen kan forskere effektivisere arbeidsflyten og bruke mer tid på forskningen.

Eksklusivt vitenskapelig innhold, kuratert av forskere

I tillegg til Mendeley er Mendeley en annen plattform som kan hjelpe forskere i deres forskning. Mind the Graph. Denne plattformen gir tilgang til eksklusivt vitenskapelig innhold laget av forskere, inkludert illustrasjoner, infografikk og grafer. Disse visuelle hjelpemidlene kan hjelpe forskere med å kommunisere forskningen sin på en mer effektiv måte.

logo-abonnement

Abonner på nyhetsbrevet vårt

Eksklusivt innhold av høy kvalitet om effektiv visuell
kommunikasjon innen vitenskap.

- Eksklusiv guide
- Tips om design
- Vitenskapelige nyheter og trender
- Veiledninger og maler