Som forsker kan det være en overvældende opgave at holde styr på utallige artikler, bøger og forskningspapirer. Heldigvis kan forskere ved hjælp af Mendeley, et online referencehåndteringsværktøj, nemt organisere deres forskning og strømline deres arbejdsgang. I denne artikel vil vi give en omfattende guide til, hvordan man bruger Mendeley effektivt, herunder oprettelse af mapper, tilføjelse af filer, brug af MS Word-plugin til citater og bibliografier, notater og fremhævning af dokumenter.

Hvad er Mendeley?

Mendeley er en gratis referencehåndteringssoftware, der giver forskere mulighed for at organisere, dele og opdage forskningsartikler. Det giver brugerne mulighed for at oprette et personligt digitalt bibliotek ved at importere referencer fra forskellige kilder, herunder databaser, hjemmesider og PDF-filer. Mendeley giver forskere en platform til at samarbejde og dele deres forskning med andre inden for deres felt.

Organisering af din forskning med Mendeley

En af de vigtigste funktioner i Mendeley er muligheden for at organisere forskningsartikler i mapper. Her er trinene til at oprette mapper og tilføje filer:

Oprettelse af mapper

For at oprette en mappe i Mendeley skal du klikke på ikonet "Opret mappe" i venstre side af skærmen. Giv din mappe et navn og en beskrivelse, så du lettere kan huske, hvad den indeholder.

Tilføjelse af filer til dine mapper

For at tilføje en fil til en mappe skal du blot trække og slippe filen i den ønskede mappe. Du kan også importere referencer direkte fra onlinedatabaser som PubMed ved at klikke på ikonet "Add Documents" og vælge databasen fra listen.

Brug af MS Word-plugin til citater og bibliografier

Mendeleys MS Word-plugin giver brugerne mulighed for nemt at indsætte citater i teksten og oprette bibliografier eller referencelister. Her er hvordan:

Indsættelse af citater i teksten

For at indsætte en henvisning i teksten skal du åbne dit Word-dokument og placere markøren der, hvor du vil indsætte henvisningen. Klik på ikonet "Insert Citation" i fanen Mendeley plugin, og søg efter den ønskede reference. Når du har valgt referencen, vil Mendeley automatisk indsætte citatet i det korrekte format.

Oprettelse af bibliografier eller referencelister

For at oprette en bibliografi eller referenceliste skal du klikke på ikonet "Indsæt bibliografi" i fanen Mendeley plugin. Mendeley vil automatisk generere en liste over alle de referencer, der er brugt i dit dokument i den angivne referencestil.

Specificering af referencestilen

Mendeley tilbyder over 9.000 referencestile at vælge imellem, herunder APA, MLA og Harvard. For at angive referencestilen skal du klikke på ikonet "Document Preferences" i fanen Mendeley plugin og vælge den ønskede stil i rullemenuen.

Tag noter og fremhæv dokumenter i Mendeley

Mendeley giver også brugerne værktøjer til at tage noter og fremhæve vigtige dele af dokumenter. For at tage noter eller fremhæve et afsnit skal du blot højreklikke på det ønskede område og vælge "Tilføj note" eller "Fremhæv".

Mendeley er et vigtigt værktøj for forskere til at organisere deres forskning, samarbejde med andre inden for deres felt og oprette citater og bibliografier. Ved at følge de trin, der er skitseret i denne guide, kan forskere strømline deres arbejdsgang og bruge mere tid på at fokusere på deres forskning.

Eksklusivt videnskabeligt indhold, kurateret af forskere

Ud over Mendeley er en anden platform, der kan hjælpe forskere i deres forskning, følgende Mind the Graph. Denne platform giver adgang til eksklusivt videnskabeligt indhold skabt af forskere, herunder illustrationer, infografik og grafer. Disse visuelle hjælpemidler kan hjælpe forskere med at kommunikere deres forskning mere effektivt.

logo-abonnement

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Eksklusivt indhold af høj kvalitet om effektiv visuel
kommunikation inden for videnskab.

- Eksklusiv guide
- Tips til design
- Videnskabelige nyheder og tendenser
- Vejledninger og skabeloner