Als onderzoeker kan het bijhouden van talloze artikelen, boeken en onderzoekspapers een overweldigende taak zijn. Gelukkig kunnen onderzoekers met behulp van Mendeley, een online tool voor referentiebeheer, hun onderzoek gemakkelijk organiseren en hun werkstroom stroomlijnen. In dit artikel geven we een uitgebreide handleiding over hoe je Mendeley effectief kunt gebruiken, inclusief het maken van mappen, het toevoegen van bestanden, het gebruik van de MS Word plugin voor citaten en bibliografieën, het maken van aantekeningen en het markeren van documenten.

Wat is Mendeley?

Mendeley is een gratis referentiebeheersoftware waarmee onderzoekers onderzoekspapers kunnen organiseren, delen en ontdekken. Het stelt gebruikers in staat om een persoonlijke digitale bibliotheek te creëren door referenties uit verschillende bronnen te importeren, waaronder databases, websites en PDF's. Mendeley biedt een platform voor onderzoekers om samen te werken en hun onderzoek te delen met anderen in hun vakgebied.

Uw onderzoek organiseren met Mendeley

Een van de essentiële functies van Mendeley is de mogelijkheid om onderzoekspapers in mappen te organiseren. Hier zijn de stappen om mappen te maken en bestanden toe te voegen:

Mappen maken

Om in Mendeley een map aan te maken, klik je op het pictogram "Map aanmaken" aan de linkerkant van het scherm. Geef je map een naam en een beschrijving om je te helpen de inhoud van de map te onthouden.

Bestanden toevoegen aan uw mappen

Om een bestand aan een map toe te voegen, sleept u het bestand gewoon naar de gewenste map. U kunt ook rechtstreeks referenties importeren uit online databases, zoals PubMed, door te klikken op het pictogram "Documenten toevoegen" en de database uit de lijst te selecteren.

De MS Word-plugin voor citaten en bibliografieën gebruiken

Met de MS Word-plugin van Mendeley kunnen gebruikers gemakkelijk tekstcitaten invoegen en bibliografieën of referentielijsten maken. Dit is hoe:

In-tekstcitaten invoegen

Om een citaat in de tekst in te voegen, open je je Word-document en plaats je je cursor waar je het citaat wilt invoegen. Klik op het pictogram "Citatie invoegen" in de Mendeley plugin tab en zoek de gewenste referentie. Zodra je de referentie hebt geselecteerd, zal Mendeley automatisch het citaat in het juiste formaat invoegen.

Bibliografieën of referentielijsten maken

Om een bibliografie of referentielijst te maken, klik je op het pictogram "Bibliografie invoegen" in de Mendeley plugin tab. Mendeley genereert automatisch een lijst van alle referenties die in je document gebruikt zijn in de opgegeven referentiestijl.

De verwijzingsstijl specificeren

Mendeley biedt meer dan 9000 referentiestijlen waaruit je kunt kiezen, waaronder APA, MLA en Harvard. Om de referentiestijl te specificeren, klik je op het pictogram "Documentvoorkeuren" in de Mendeley plugin tab en selecteer je de gewenste stijl in het drop-down menu.

Notities maken en documenten markeren in Mendeley

Mendeley biedt gebruikers ook hulpmiddelen om aantekeningen te maken en belangrijke delen van documenten te markeren. Om notities te maken of een sectie te markeren, klik je gewoon met de rechtermuisknop op het gewenste gebied en selecteer je "Notitie toevoegen" of "Markeren".

Kortom, Mendeley is een essentieel hulpmiddel voor onderzoekers om hun onderzoek te organiseren, samen te werken met anderen in hun vakgebied en citaten en bibliografieën te maken. Door de in deze gids beschreven stappen te volgen, kunnen onderzoekers hun workflow stroomlijnen en meer tijd besteden aan hun onderzoek.

Exclusieve wetenschappelijke inhoud, samengesteld door wetenschappers

Naast Mendeley is een ander platform dat wetenschappers bij hun onderzoek kan helpen Mind the Graph. Dit platform biedt toegang tot exclusieve wetenschappelijke content die door wetenschappers is gemaakt, waaronder illustraties, infographics en grafieken. Deze visuele hulpmiddelen kunnen onderzoekers helpen om hun onderzoek effectiever en efficiënter te communiceren.

logo aanmelden

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Exclusieve inhoud van hoge kwaliteit over effectieve visuele
communicatie in de wetenschap.

- Exclusieve gids
- Ontwerp tips
- Wetenschappelijk nieuws en trends
- Handleidingen en sjablonen