Tutkijana, lukemattomien artikkeleiden, kirjojen, ja - tutkimus paperit voivat olla ylivoimainen tehtävä. Onneksi tutkijat voivat helposti järjestää tutkimuksensa ja virtaviivaistaa työnkulkuaan Mendeleyn avulla, joka on verkossa toimiva viitteiden hallintatyökalu. Tässä artikkelissa annamme kattavan oppaan Mendeleyn tehokkaasta käytöstä, kuten kansioiden luomisesta, tiedostojen lisäämisestä, MS Word -laajennuksen käyttämisestä viittauksiin ja bibliografioihin, muistiinpanojen tekemisestä ja asiakirjojen korostamisesta.

Mikä on Mendeley?

Mendeley on ilmainen viitteidenhallintaohjelmisto, jonka avulla tutkijat voivat järjestää, jakaa ja löytää tutkimuspapereita. Sen avulla käyttäjät voivat luoda henkilökohtaisen digitaalisen kirjaston tuomalla viitteitä eri lähteistä, kuten tietokannoista, verkkosivustotja PDF-tiedostoja. Mendeley tarjoaa tutkijoille foorumin, jonka avulla he voivat tehdä yhteistyötä ja jakaa tutkimustuloksiaan muiden alansa tutkijoiden kanssa.

Tutkimuksen järjestäminen Mendeleyn avulla

Yksi Mendeleyn keskeisistä ominaisuuksista on kyky järjestää tutkimuspaperit kansioihin. Seuraavassa on ohjeita kansioiden luomiseen ja tiedostojen lisäämiseen:

Kansioiden luominen

Voit luoda kansion Mendeleyssä napsauttamalla näytön vasemmassa reunassa olevaa "Luo kansio" -kuvaketta. Anna kansiolle nimi ja kuvaus, jotta muistat kansion sisällön paremmin.

Tiedostojen lisääminen kansioihin

Jos haluat lisätä tiedoston kansioon, vedä ja pudota tiedosto haluttuun kansioon. Voit myös tuoda viitteitä suoraan verkkotietokannoista, kuten PubMedistä, napsauttamalla "Add Documents" -kuvaketta ja valitsemalla tietokannan luettelosta.

MS Word -liitännäisen käyttäminen viittauksia ja kirjallisuusluetteloita varten

Mendeleyn MS Word -laajennuksen avulla käyttäjät voivat helposti lisätä tekstin sisäisiä viittauksia ja luoda kirjallisuusluetteloita tai lähdeluetteloita. Näin se onnistuu:

Tekstin sisäisten viittausten lisääminen

Kun haluat lisätä tekstissä olevan viittauksen, avaa Word-asiakirja ja aseta kursori kohtaan, johon haluat lisätä viittauksen. Napsauta "Insert Citation" -kuvaketta Mendeleyn laajennusvälilehdellä ja etsi haluamasi viite. Kun olet valinnut viitteen, Mendeley lisää viittauksen automaattisesti oikeassa muodossa.

Kirjallisuusluetteloiden tai lähdeluetteloiden luominen

Luoda bibliografia tai lähdeluettelon, napsauta "Insert Bibliography" -kuvaketta Mendeley-lisäosan välilehdellä. Mendeley luo automaattisesti luettelon kaikista asiakirjassasi käytetyistä viitteistä määritetyn viittaustyylin mukaisesti.

Viittaustyylin määrittäminen

Mendeley tarjoaa yli 9 000 viittaustyyliä, joista voit valita, mukaan lukien APA, MLA ja Harvard. Viittaustyylin määrittämiseksi napsauta Mendeleyn lisäosavälilehden "Document Preferences"-kuvaketta ja valitse haluamasi tyyli avattavasta valikosta.

Muistiinpanojen tekeminen ja asiakirjojen korostaminen Mendeleyssä

Mendeley tarjoaa käyttäjille myös työkaluja muistiinpanojen tekemiseen ja asiakirjojen tärkeiden osien korostamiseen. Jos haluat tehdä muistiinpanoja tai korostaa osan, napsauta hiiren kakkospainikkeella haluamaasi kohtaa ja valitse "Lisää muistiinpano" tai "Korosta".

Yhteenvetona voidaan todeta, että Mendeley on tutkijoille välttämätön työkalu, jonka avulla he voivat järjestää tutkimuksensa, tehdä yhteistyötä muiden alan toimijoiden kanssa sekä luoda viittauksia ja bibliografioita. Seuraamalla tässä oppaassa esitettyjä ohjeita tutkijat voivat tehostaa työnkulkuaan ja käyttää enemmän aikaa tutkimukseensa.

Yksinomainen tieteellinen sisältö, jonka ovat kuratoineet tutkijat

Mendeleyn lisäksi toinen alusta, joka voi auttaa tutkijoita heidän tutkimuksessaan, on Mind the Graph. Tämä foorumi tarjoaa pääsyn yksinoikeudella tieteellinen tutkijoiden luoma sisältö, mukaan lukien kuvitukset, infografiikat ja kaaviot. Nämä visuaalinen apuvälineet voivat auttaa tutkijoita viestimään tutkimuksestaan tehokkaammin ja vaikuttavammin.

How to Use Mendeley: A Comprehensive Guide for Researchers
logo-tilaus

Tilaa uutiskirjeemme

Eksklusiivista korkealaatuista sisältöä tehokkaasta visuaalisesta
tiedeviestintä.

- Eksklusiivinen opas
- Suunnitteluvinkkejä
- Tieteelliset uutiset ja suuntaukset
- Oppaat ja mallit