Som forskare kan det vara en överväldigande uppgift att hålla reda på otaliga artiklar, böcker och forskningsrapporter. Lyckligtvis kan forskare med hjälp av Mendeley, ett referenshanteringsverktyg online, enkelt organisera sin forskning och effektivisera sitt arbetsflöde. I den här artikeln ger vi en omfattande guide till hur du använder Mendeley effektivt, inklusive att skapa mappar, lägga till filer, använda MS Word-plugin för citat och bibliografier, ta anteckningar och markera dokument.

Vad är Mendeley?

Mendeley är ett gratis referenshanteringsprogram som gör det möjligt för forskare att organisera, dela och upptäcka forskningsartiklar. Användarna kan skapa ett personligt digitalt bibliotek genom att importera referenser från olika källor, t.ex. databaser, webbplatser och PDF-filer. Mendeley erbjuder en plattform för forskare att samarbeta och dela sin forskning med andra inom sitt område.

Organisera din forskning med Mendeley

En av de viktigaste funktionerna i Mendeley är möjligheten att organisera forskningsrapporter i mappar. Här är stegen för att skapa mappar och lägga till filer:

Skapa mappar

För att skapa en mapp i Mendeley klickar du på ikonen "Skapa mapp" till vänster på skärmen. Ge din mapp ett namn och en beskrivning som hjälper dig att komma ihåg innehållet i mappen.

Lägga till filer i dina mappar

Om du vill lägga till en fil i en mapp drar du och släpper filen i önskad mapp. Du kan också importera referenser direkt från onlinedatabaser, som PubMed, genom att klicka på ikonen "Lägg till dokument" och välja databasen i listan.

Använda MS Word Plugin för citeringar och bibliografier

Mendeleys MS Word-plugin gör det möjligt för användare att enkelt infoga citeringar i texten och skapa bibliografier eller referenslistor. Så här gör du:

Infoga hänvisningar i texten

För att infoga en hänvisning i texten öppnar du ditt Word-dokument och placerar markören där du vill infoga hänvisningen. Klicka på ikonen "Infoga citat" i Mendeleys plugin-flik och sök efter den önskade referensen. När du har valt referensen infogar Mendeley automatiskt citatet i rätt format.

Skapa bibliografier eller referenslistor

För att skapa en bibliografi eller referenslista, klicka på ikonen "Infoga bibliografi" i Mendeleys plugin-flik. Mendeley genererar automatiskt en lista över alla referenser som används i ditt dokument i den angivna referensstilen.

Specificering av referensstil

Mendeley erbjuder över 9 000 referensstilar att välja mellan, inklusive APA, MLA och Harvard. För att ange referensstil, klicka på ikonen "Dokumentinställningar" i Mendeleys plugin-flik och välj önskad stil från rullgardinsmenyn.

Ta anteckningar och markera dokument i Mendeley

Mendeley har också verktyg för att göra anteckningar och markera viktiga avsnitt i dokument. För att göra anteckningar eller markera ett avsnitt högerklickar du bara på önskat område och väljer "Lägg till anteckning" eller "Markera".

Sammanfattningsvis är Mendeley ett viktigt verktyg för forskare som vill organisera sin forskning, samarbeta med andra inom sitt område och skapa citat och bibliografier. Genom att följa de steg som beskrivs i denna guide kan forskare effektivisera sitt arbetsflöde och spendera mer tid på att fokusera på sin forskning.

Exklusivt vetenskapligt innehåll, sammanställt av forskare

Förutom Mendeley finns det en annan plattform som kan hjälpa forskare i deras forskning Mind the Graph. Denna plattform ger tillgång till exklusivt vetenskapligt innehåll som skapats av forskare, inklusive illustrationer, infografik och grafer. Dessa visuella hjälpmedel kan hjälpa forskare att kommunicera sin forskning mer ändamålsenligt och effektivt.

logotyp-abonnemang

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Exklusivt innehåll av hög kvalitet om effektiv visuell
kommunikation inom vetenskap.

- Exklusiv vägledning
- Tips för design
- Vetenskapliga nyheter och trender
- Handledningar och mallar