Dacă ați început recent să adunați referințe pentru cercetare hârtie, probabil că v-ați întrebat: "Cum să citez toate aceste referințe?". Răspunsul este simplu: folosind Annotated Bibliografie. Dar ce este o bibliografie adnotată?

Bibliografiile adnotate sunt utilizate în mod obișnuit în academic cercetare și redactare, deoarece le oferă cercetătorilor o modalitate de a-și organiza sursele și de a-și demonstra înțelegerea literaturii de specialitate pe un anumit subiect. În acest articol, vom explora ce este o bibliografie adnotată, de ce este importantă, cum se creează una și vom oferi câteva exemple.

Ce este o bibliografie adnotată?

O bibliografie adnotată este o listă de surse care include un scurt rezumat și o evaluare a fiecărei surse. Scopul unei bibliografii adnotate este de a oferi o imagine de ansamblu a literaturii de specialitate pe un anumit subiect, de a demonstra calitatea și relevanța surselor utilizate și de a arăta cititorului că cercetătorul și-a făcut temele. În mod obișnuit, bibliografiile comentate includ următoarele informații pentru fiecare sursă:

Citare

Citarea trebuie să urmeze un stil de citare specific, cum ar fi APA, MLA sau Chicago. Acest lucru oferă cititorului informațiile necesare pentru a localiza sursa.

Rezumat

Un scurt rezumat al principalelor puncte ale sursei, inclusiv al autorului. teză sau argumentul, metodele folosite pentru a susține teza și concluziile la care s-a ajuns.

Evaluare

O evaluare a sursei, care poate include o apreciere a credibilității autorului, a fiabilității datelor, a relevanței sursei pentru întrebarea de cercetare și a oricăror limitări sau prejudecăți.

De ce este importantă o bibliografie adnotată?

Acest instrument este esențial pentru cercetători, deoarece îi ajută să țină evidența surselor pe care le-au consultat și oferă un mijloc de evaluare a calității și relevanței acestor surse. De asemenea, îi poate ajuta pe cercetători să identifice lacunele din literatura de specialitate, să identifice tendințele sau modelele din cercetare și să ofere o bază pentru cercetări viitoare.

Bibliografia adnotată poate fi utilă și pentru cititori, deoarece oferă un rezumat și o evaluare a fiecărei surse, ceea ce îi poate ajuta să determine dacă o anumită sursă este relevantă pentru propria lor cercetare. Astfel, cititorii pot economisi timp și efort, deoarece nu trebuie să citească fiecare sursă în întregime pentru a-i determina valoarea.

Cum se creează o bibliografie adnotată?

Crearea unei bibliografii adnotate poate fi un proces simplu dacă urmați acești pași:

Alegeți-vă sursele

Începeți prin a selecta sursele care sunt relevante pentru întrebarea de cercetare. Aceste surse pot include cărți, articole, rapoarte și alte surse de informare. tipuri de publicații.

Citați-vă sursele

Creați citate pentru fiecare sursă folosind stilul de citare specificat de instructorul sau editorul dumneavoastră. Asigurați-vă că verificați de două ori citatele pentru acuratețe.

Rezumați fiecare sursă

Scrieți un scurt rezumat al fiecărei surse care să includă argumentul principal sau teza autorului, metodele folosite pentru a susține argumentul și concluziile la care s-a ajuns. Rezumatul dvs. trebuie să fie concis și la obiect.

Evaluați fiecare sursă

Așa cum am explicat mai devreme, este esențial să oferiți o evaluare a fiecărei surse. Rețineți că evaluarea dvs. trebuie să fie obiectivă și să se bazeze pe dovezi.

Organizează-ți bibliografia

Aranjați sursele în ordine alfabetică după numele de familie al autorului. Asigurați-vă că respectați liniile directoare privind stilul de citare pentru formatare și punctuație.

Exemple de bibliografii adnotate

Iată câteva exemple de bibliografii adnotate legate de știință:

Exemplul 1

[1] Vermeij, G. J. (2018). Efectele clima schimbare pe biodiversitate. Revista anuală de ecologie, evoluție și sistematică, 49(1), 25-43.

[2] Acest articol analizează dovezile privind modul în care schimbările climatice afectează biodiversitatea în diferite ecosisteme, inclusiv în mediile terestre, marine și de apă dulce. [3] Autorul sugerează că eforturile de conservare ar trebui să se concentreze pe menținerea rezilienței ecologice și a capacității de adaptare în fața condițiilor de mediu în schimbare.

Cheie: [1] Citare / [2] Rezumat / [3] Evaluare

Exemplul 2

[1] McGaugh, J. L. (2017). Crearea de amintiri durabile: Amintirea celor semnificative. Proceedings of the National Academy of Sciences, 114(5), 96-104.

[2] În acest articol, autorul rezumă cercetările privind neurobiologia memoriei, inclusiv rolul hipocampusului, amigdalei și cortexului prefrontal în codificare și recuperare. [3] Autorul susține, de asemenea, că înțelegerea modului în care se formează și se recuperează amintirile poate avea implicații importante pentru educație și pentru tratamentul tulburărilor de memorie.

Cheie: [1] Citație / [2] Rezumat / [3] Evaluare

Exemplul 3

[1] Green, M. A., Emery, K., Hishikawa, Y., Warta, W., & Dunlop, E. D. (2019). Physics of solar celule. Natura Photonics, 8(7), 506-514.

[2] Acest articol rezumă cercetările privind fizica celulelor solare, inclusiv principiile de absorbție a luminii, de separare a sarcinilor și de transport. [3] Grupul de autori argumentează că îmbunătățirea eficienței și durabilității tehnologiilor de energie solară necesită o înțelegere mai profundă a proceselor fizice care stau la baza acestora.

Cheie: [1] Citare / [2] Rezumat / [3] Evaluare

Ce este o bibliografie adnotată? Un ghid cuprinzător.

Sfaturi pentru scrierea unei bibliografii adnotate eficiente

O bibliografie adnotată este un instrument valoros pentru efectuarea de cercetări, deoarece vă permite să organizați și să analizați un număr mare de surse și să vă demonstrați înțelegerea conversației academice pe un anumit subiect.

Cu toate acestea, scrierea unei bibliografii adnotate eficiente poate fi o provocare, mai ales dacă sunteți nou în această sarcină. Iată câteva sfaturi pentru a vă ajuta să scrieți o bibliografie adnotată care să fie clară, concisă și informativă:

  1. Începeți prin a vă identifica întrebarea sau subiectul de cercetare. Înainte de a începe să vă compilați bibliografia adnotată, este important să înțelegeți clar întrebarea sau subiectul de cercetare pe care îl abordați. Acest lucru vă va ajuta să selectați surse relevante și să vă asigurați că adnotările dvs. sunt concentrate și concise.
  1. Evaluați calitatea și relevanța fiecărei surse. Pe măsură ce citiți fiecare sursă, acordați o atenție deosebită argumentelor, dovezilor și argumentelor autorului. metodologie. Luați în considerare modul în care sursa se încadrează în conversația științifică mai largă pe tema dvs. și evaluați punctele forte și punctele slabe ale acesteia. Asigurați-vă că includeți aceste informații în adnotările dumneavoastră, deoarece acestea îl vor ajuta pe cititorul dumneavoastră să înțeleagă semnificație a fiecărei surse.
  1. Mențineți adnotările concise și informative. Adnotările trebuie să fie scurte, de obicei între 100-200 de cuvinte, și trebuie să ofere un rezumat al conținutului sursei, precum și o evaluare a calității și relevanței acesteia pentru întrebarea de cercetare. Asigurați-vă că folosiți un limbaj clar și concis și evitați să repetați informații care sunt deja incluse în citare.
  1. Respectați instrucțiunile de formatare și de citare specificate de instructorul sau instituția dumneavoastră. Diferite stiluri de citare au cerințe diferite privind modul de formatare a bibliografiei adnotate, așa că asigurați-vă că consultați instrucțiunile instructorului sau ale instituției înainte de a începe. Acordați o atenție deosebită unor detalii precum dimensiunea fontului, spațierea și formatarea citărilor pentru a vă asigura că bibliografia dvs. adnotată are un aspect profesional și este ușor de citit.

Urmând aceste sfaturi, puteți redacta o bibliografie adnotată care să vă susțină eficient obiectivele de cercetare și să vă demonstreze înțelegerea conversației academice pe tema dvs. Nu uitați să vă acordați timpul necesar pentru a evalua cu atenție fiecare sursă și să scrieți adnotări clare și concise care să ofere atât un rezumat, cât și o evaluare a conținutului sursei. Cu ajutorul practicii, veți deveni mai pricepuți în redactarea de bibliografii adnotate eficiente și în efectuarea de cercetări în general.

Îmbunătățiți relevanța lucrării dvs. cu ajutorul rezumatelor grafice

Ați auzit zicala: "O imagine face cât o mie de cuvinte"? Ei bine, permiteți-mi să vă spun că acest lucru este valabil și pentru știință documente. Potrivit Cactus Studiul intern al Comunicațiilor, documente cu Grafic Rezumatele au de 15 ori mai multe citări și de 3 ori mai multe descărcări. Utilizarea Mind the Graph, puteți să vă creați propriul program cu o interfață simplă de tip drag-and-drop în doar câteva minute. Abonați-vă gratuit și începeți să vă creați desenele chiar acum.

Ce este o bibliografie adnotată? Un ghid cuprinzător.
logo-abonare

Abonează-te la newsletter-ul nostru

Conținut exclusiv de înaltă calitate despre vizuale eficiente
comunicarea în domeniul științei.

- Ghid exclusiv
- Sfaturi de design
- Știri și tendințe științifice
- Tutoriale și șabloane