Natuur zit vol betoverende patronen. Deze patronen dagen wetenschappers uit om na te denken hoe de evolutie zulke specifieke en... complex processen. Het is dus geen verrassing dat veel mensen hun leven investeerden in patronen begrijpen en "toevalligheden" vinden in de wilde wereld.

Een van deze mensen is Rafael Araujo. Rafael, illustrator en architect in Venezuela, heeft 40 jaar van zijn leven gewijd aan het tekenen van natuurpatronen met de hand. Zijn gereedschap is een potlood, een passer, een liniaal en een gradenboog.

wereldpatronen

Rafaels tekeningen zijn gebaseerd op één patroon: PHI. Nadat hij over de Gulden Snede had geleerd, zag Rafael de geometrische formule in veel verschillende kanten van de natuur verschijnen, waardoor prachtige ontwerpen ontstonden. De Gulden Snede verhouding gelijk aan 1.618 werd de essentie van zijn werk en zijn identiteit als kunstenaar. Rafael's levensdoel is om mensen te inspireren en zijn liefde voor onze natuurlijke omgeving te verspreiden.

 

 

 

Rafaels werk brengt iets magisch naar boven over uiterlijke kenmerken en gedrag van veel types van organismen.

Niet alle patronen in de natuur volgen echter een getal, een verhouding. In plaats daarvan zijn sommige gebaseerd op veel getallen, op veel verschillende combinaties. Als we organismen met elkaar vergelijken op zoek naar gedeelde sporen, zoeken we naar patronen die de evolutie heeft achtergelaten. Een snelle blik op de levensboom van soorten kan evolutionaire "toevalligheden" onthullen die het verleden van onze planeet verbinden met aannames voor de toekomst.patronenWat onze planeet betreft, zijn levende wezens niet de enigen die onderhevig zijn aan patronen. Oceanen zijn zeer gevoelig voor luchtstromingen en het aardmagnetisch veld. Oceaan stromingen combineren verschillende patronen die het vermogen hebben om zowel ecologische systemen als onze planeet te beïnvloeden. klimaat.

 

In wetenschapzijn we rusteloos op zoek naar patronen die verklaren elk aspect van onze planeet. Maar soms moeten we een stapje terug doen en gewoon bewonderen hoe mooi en magisch de wereld om ons heen is.
logo aanmelden

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Exclusieve inhoud van hoge kwaliteit over effectieve visuele
communicatie in de wetenschap.

- Exclusieve gids
- Ontwerp tips
- Wetenschappelijk nieuws en trends
- Handleidingen en sjablonen