Luonto on täynnä lumoavia kuvioita. Nämä kuviot haastavat tutkijat miettimään, miten evoluutio on voinut saada aikaan näin erityisiä ja monimutkaisia prosesseja. Niinpä ei ole mikään yllätys, että monet ihmiset ovat panostaneet elämänsä kuvioiden ymmärtäminen ja "sattumien" löytäminen luonnossa elävästä maailmasta..

Yksi näistä ihmisistä on Rafael Araujo. Venezuelalainen kuvittaja ja arkkitehti Rafael omisti 40 vuotta elämästään luontokuvioiden piirtämiselle käsin. Hänen välineinään ovat lyijykynä, kompassi, viivoitin ja kulmamittari.

maailman mallit

Rafaelin piirustukset perustuvat yhteen kuvioon: PHI. Kun Rafael oli oppinut kultaisesta leikkauksesta, hän näki sen geometrisen kaavan esiintyvän monilla eri puolilla luontoa ja luovan kauniita kuvioita. Kultaisesta leikkaussuhteesta, joka on yhtä kuin 1,618, tuli hänen työnsä ydin sekä hänen identiteettinsä taiteilijana. Rafaelin elämäntavoite on inspiroida ihmisiä ja levittää rakkauttaan luonnonympäristöä kohtaan.

 

 

 

Rafaelin työ tuo esiin jotain maagista monien eliötyyppien ulkoisista piirteistä ja käyttäytymisestä.

Kaikki luonnossa esiintyvät kuviot eivät kuitenkaan noudata numeroa, suhdelukua. Sen sijaan jotkin niistä perustuvat moniin lukuihin, moniin erilaisiin yhdistelmiin. Jos vertailemme eliöitä etsien yhteisiä jälkiä, etsimme evoluution jättämiä malleja. Nopea vilkaisu lajien elämänpuuhun voi paljastaa evolutiivisia "yhteensattumia", jotka yhdistävät planeettamme menneisyyden ja tulevaisuutta koskevat oletukset.kuviotPlaneettamme ajatellen elävät olennot eivät ole ainoita, jotka ovat alttiita kuvioille. Valtameret ovat erittäin alttiita ilmavirtauksille ja Maan magneettikentälle. Merivirrat yhdistävät useita malleja, joilla on kyky vaikuttaa ekologisiin järjestelmiin ja planeettamme ilmastoon.

 

Tieteessä etsitään levottomasti malleja, jotka - selittää planeettamme kaikki näkökohdat. Joskus meidän pitäisi kuitenkin ottaa askel taaksepäin ja ihailla, kuinka kaunis ja taianomainen maailma ympärillämme on.

logo-tilaus

Tilaa uutiskirjeemme

Eksklusiivista korkealaatuista sisältöä tehokkaasta visuaalisesta
tiedeviestintä.

- Eksklusiivinen opas
- Suunnitteluvinkkejä
- Tieteelliset uutiset ja suuntaukset
- Oppaat ja mallit