Natura este plină de modele hipnotizante. Aceste modele îi provoacă pe oamenii de știință să se gândească la modul în care evoluția a putut ajunge la procese atât de specifice și complexe. Astfel, nu este de mirare că mulți oameni și-au investit viața în înțelegerea modelelor și găsirea "coincidențelor" în lumea sălbatică.

Unul dintre acești oameni este Rafael Araujo. Ilustrator și arhitect în Venezuela, Rafael și-a dedicat 40 de ani din viață desenării de mână a modelelor naturii. Uneltele sale sunt un creion, un compas, o riglă și un raportor.

modele mondiale

Desenele lui Rafael se bazează pe un model: PHI. După ce a învățat despre Raportul de Aur, Rafael a putut vedea formula sa geometrică apărând în multe laturi diferite ale naturii, creând desene frumoase. Raportul Golden Ratio egal cu 1,618 a devenit esența operei sale, precum și identitatea sa ca artist. Scopul vieții lui Rafael este de a inspira oamenii și de a răspândi dragostea sa pentru mediul nostru natural.

 

 

 

Lucrarea lui Rafael aduce în discuție ceva magic despre caracteristicile externe și comportamentele multor tipuri de organisme.

Cu toate acestea, nu toate modelele din natură urmează un număr, un raport. În schimb, unele dintre ele se bazează pe mai multe numere, pe mai multe combinații diferite. Dacă comparăm organisme în căutarea unor urme comune, căutăm modele lăsate de evoluție. O privire rapidă asupra arborelui speciilor de viață poate dezvălui "coincidențe" evolutive care leagă trecutul planetei noastre de ipotezele pentru viitor.modeleDacă ne gândim la planeta noastră, ființele vii nu sunt singurele supuse modelelor. Oceanele sunt foarte sensibile la curenții de aer și la câmpul magnetic al Pământului. Curenții oceanici combină mai multe modele care au capacitatea de a afecta sistemele ecologice, precum și clima planetei noastre.

 

În știință, căutăm fără încetare modele care explică fiecare aspect al planetei noastre. Cu toate acestea, uneori ar trebui să facem un pas înapoi și să admirăm cât de frumoasă și magică este lumea din jurul nostru.

logo-abonare

Abonează-te la newsletter-ul nostru

Conținut exclusiv de înaltă calitate despre vizuale eficiente
comunicarea în domeniul științei.

- Ghid exclusiv
- Sfaturi de design
- Știri și tendințe științifice
- Tutoriale și șabloane