Grafische samenvattingen voor Springer

Na lang studeren en werken in een lab heb je eindelijk de gegevens om je paper te publiceren. Hoe spannend, toch?

Als u bezig bent met de laatste stappen om een nieuw artikel te publiceren hebt u waarschijnlijk gemerkt dat een grafisch abstract verplicht is voor publicatie in verschillende wetenschappelijke tijdschriften. Dit geldt ook voor tijdschriften van zeer populaire uitgevers voor de publicatie van onderzoekspapers zoals Elsevier en Springer.

Springer is een uitgeverij met meer dan 2.900 tijdschriften op verschillende wetenschappelijke gebieden. Zij hebben richtlijnen om wetenschappers te helpen die een nieuw artikel willen publiceren, waaronder een sectie over grafische samenvattingen. Ik heb hun richtlijnen gebruikt om deze handleiding op te stellen over hoe je een grafische samenvatting maken voor Springer.

Waarom zou u een grafische samenvatting maken?

Grafische samenvattingen zijn een visuele weergave van de hoofdpunten van uw werk, zodat lezers in een eerste oogopslag een samenvatting van uw artikel kunnen zien en vervolgens kunnen besluiten het te lezen - of niet.

In een wereld waarin niemand tijd te verliezen heeft plus een halvemaanvormige oceaan van beschikbare informatie, moet u assertief en aantrekkelijk zijn om uw publiek te bereiken. U hebt immers hard gewerkt om uw resultaten te behalen en u wilt dat mensen dat weten, toch? Een grafische samenvatting is een zeer goede bondgenoot in deze taak. Uw creatie verschijnt naast de kop en de naam van de auteur op de homepage.

Volgens de Richtlijnen van Springer, “een grafisch abstract (GA) is verplicht voor alle inzendingen", en:

De picturale voorstelling is bedoeld om de aandacht van het lezerspubliek te trekken. GA illustreert een proces of verduidelijkt een specifiek aspect van het werk, idealiter een innovatie/vernieuwingscomponent. De grafische samenvatting moet dezelfde formaatrichtlijnen volgen als de figuurbestanden, met de uitzondering dat er geen bijschrift nodig is. De GA wordt weergegeven op het online publicatieplatform, maar verschijnt niet in druk. De GA kan geen deel uitmaken van het manuscript met de vermelding "Figuren".

Richtsnoeren van Springer

Klik hier om te beginnen met Mind the Graph, de Graphical Abstract Maker

Ik heb veel wetenschappers horen klagen over de moeilijkheid om een visuele voorstelling te maken. Wij zijn immers geen ontwerpers en nauwkeurige wetenschappelijke illustraties zijn niet altijd gemakkelijk te vinden. Maar, weet je, dat is de reden waarom we Mind the Graph hebben opgericht, toch? We willen wetenschappers in staat stellen om wetenschap op een opvallende manier visueel te communiceren.

Een grafisch abstract voorbeeld gemaakt met behulp van Mind the Graph templates die beschikbaar zijn voor onze gebruikers:

Wat moet ik weten om mijn grafische samenvatting voor Springer te maken?

De belangrijkste informatie van je paper.

Er bestaat een grafische samenvatting om de inhoud samen te vatten. Probeer NIET al uw gegevens in een grafische samenvatting te stoppen. Het is een lokkertje, om de basis te informeren en de lezer te lokken voor meer informatie.

Mind the Graph Grafisch Abstract Sjabloon
Mind the Graph Grafisch Abstract Sjabloon

Lees de richtlijnen van het tijdschrift dat je wilt publiceren

Voor alle tijdschriften van de Springer-groep de richtlijnen zijn:

  • De GA moeten 8 cm (3,15 inch) breed x 4 cm (1,57 inch) hoog zijn wanneer ze op ware grootte (100%) worden afgedrukt, en moeten beeld en tekst van hoge kwaliteit hebben. Zorg ervoor dat de illustratie deze beeldverhouding behoudt en bij verkleining nog steeds informatief is.

Voor het formaat 8 cm (3,15 inch) breed x 4 cm (1,57 inch) moet u uw creatie instellen op 500X250 pixels of meer. Bij Mind de grafiek kunt u tot 1500×750 pixels gebruiken in het grafische abstracte formaat.

  • De figuur moet in een van de volgende bestandstypen staan: .tiff, .eps, .jpg, .bmp, .doc, of .pdf. Voor "gerasterde" afbeeldingen (.pdf, .doc, .bmp, .jpg) moet de resolutie ten minste 300 dpi zijn.

Op Mind the Graph kunt u downloaden in pdf, tiff en png formaten op 300 dpi (hoge resolutie).

  • Voeg een korte titel en beschrijving toe (ongeveer 50 woorden).

Het idee van een grafisch resumé is uw gegevens op een visuele manier te tonen, dus moet de nadruk liggen op illustraties, grafieken en andere visuele elementen. De tekst is een secundair element om het begrip te bevorderen.

Klik hier om te beginnen met Mind the Graph, de Graphical Abstract Maker

Gedessineerde en mooie illustraties geven een meerwaarde aan uw werk.

Nou, na jaren van onderzoek doen en resultaten boeken is het tijd om te publiceren. De afbeeldingen en illustraties moeten op hetzelfde niveau staan als je onderzoek. Anders kan het een onprofessionele indruk geven.

Mind the Graph pictogrammen Gallery zijn allemaal wetenschappelijk nauwkeurig en zeer mooi, met schone en moderne vormgeving. Zeker zal verheffen uw werk waarde.

Mind the Graph Galerij
Mind the Graph Galerij

Hoe gebruik ik Mind the Graph om mijn Springer te maken?

Maak een account aan als je er nog geen hebt.

Het is heel gemakkelijk om een account aanmaken in Mind the Graph. We hebben een gratis plan met beperkte mogelijkheden en illustraties met watermerk.

Als u ervoor kiest een gratis gebruiker te zijn, vragen wij u niet om creditcard- of betalingsgegevens en kunt u gratis gebruiker blijven zolang u wilt.

Klik om u in te schrijven!
Klik om u in te schrijven!

Ik raad u aan te beginnen als gratis gebruiker om het eens te proberen en u dan te abonneren op geniet van alle functies en maak een zeer professionele grafische samenvatting.

Ga naar 'Mijn creaties' en begin een nieuwe of kies een sjabloon.

Mijn creaties pagina is waar al uw creaties worden georganiseerd en weergegeven. Klik op een ervan om ze te bewerken of een nieuwe te beginnen.

mijn creaties
Mijn creaties sectie op Mind the Graph.

Belangrijk: Als u een abonnee bent, hoeft u niet met een leeg doek te beginnen. Ga naar onze galerij en kies uw favoriete sjabloon. 

Stel de canva grootte in op de Springer.

De verhouding tussen de breedte en de hoogte is twee op een: 500x250px

Klik hier om te beginnen met Mind the Graph, de Graphical Abstract Maker

Zoek naar illustraties van uw werkterrein.

We hebben een enorme bibliotheek met wetenschappelijke illustraties beschikbaar. Zoek op naam of categorie van illustraties met betrekking tot uw werkgebied en kies de beste voor u.

Belangrijk: Als je de illustratie die je nodig hebt niet vindt, maak je dan geen zorgen. Abonnees kunnen zonder extra kosten nieuwe illustraties aanvragen. 

Combineer de elementen tot een verhaal.

Alle illustraties van Mind the Graph hebben een ontwerppatroon, zodat je ze kunt mengen en een harmonische creatie kunt maken.

grafische samenvatting voor springer

Voeg tekst toe, upload een afbeelding en verander de achtergrond.

Probeer verschillende kleuren, lettertypes en verander de grootte van de elementen om mogelijke arrangementen te zien. U kunt ook fotografie of een afbeelding van een grafiek uploaden om uw grafische samenvatting compleet te maken.

voorbeeld_163493

Wij werken eraan om dit proces eenvoudig, intuïtief en leuk te maken. Bekijk onze instructievideo met stap-voor-stap van het creatieproces:

Ben je klaar om het te proberen?

Klik hier om te beginnen met Mind the Graph, de Graphical Abstract Maker

logo aanmelden

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Exclusieve inhoud van hoge kwaliteit over effectieve visuele
communicatie in de wetenschap.

- Exclusieve gids
- Ontwerp tips
- Wetenschappelijk nieuws en trends
- Handleidingen en sjablonen