Steeds vaker vragen tijdschriften om een grafische samenvatting om een artikel in te dienen. Maar waarom wordt dit zo belangrijk?

Dit gebeurt, omdat grafisch abstracts zijn een manier van communiceren met veel begrip en toegankelijkheid en zijn opmerkelijk voor een onderzoekdie naast een samenvatting, een manier is om dat onderzoek zelf te onthouden. 

Met andere woorden, tegenwoordig zijn grafische samenvattingen onmisbaar voor wetenschappers en hun publicaties. En deze grafieken kunnen op verschillende manieren worden gemaakt. Hier zijn enkele voorbeelden:

grafische samenvattinggrafisch abstract marie curiegrafisch abstract blauw

Hier, op Mind the Graph, hebben we veel sjablonen die u kunt gebruiken voor uw publicatie. Maar u kunt uw eigen grafische abstract in ons platform. Dus, we hebben 5 tips gescheiden om u te helpen op dit moment:

 

ORGANISATIE

Organiseer de informatie die je wilt opnemen. Niet al je onderzoek zal erin passen, vergeet niet dat het een samenvatting is! Zet dus de hoofdzaken en de doelstellingen van je onderzoek.

 

SHAPES

Zoek de manier die voor uw zoekopdracht het meest zinvol is. Als we het hebben over grafisch abstract, kunnen we werken met afbeeldingen, illustraties, poster ... Veel manieren, dus het is belangrijk om uit te zoeken wat de beste vorm is voor je paper.

 

RUIMTE

Het heeft geen zin om al het geschreven onderzoek te willen plaatsen en niet alle noodzakelijke afbeeldingen! Denk eraan, organiseer de informatie en bouw je grafische samenvatting op met ruimtes die het lezen vergemakkelijken.

 

KLEUREN

Haal het niet door elkaar! Maak de kleuren in overeenstemming met je thema, maar pas op dat ze niet te sterk of te gemengd zijn. Dat belemmert ook het begrip van de informatie.

 

UW ONDERZOEK

Zonder angst! Het belangrijkste om te onthouden bij het bouwen van uw grafische samenvatting is dat het onderzoek van u is! Met andere woorden, niemand weet er meer van dan jij!

 

Met deze tips kunt u goede resultaten bereiken en de kans op aanvaarding in vele tijdschriften vergroten!

 

En als je hulp wilt, moet je  kan op ons rekenen!

logo aanmelden

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Exclusieve inhoud van hoge kwaliteit over effectieve visuele
communicatie in de wetenschap.

- Exclusieve gids
- Ontwerp tips
- Wetenschappelijk nieuws en trends
- Handleidingen en sjablonen