Tijdschriften vragen steeds vaker om een grafisch abstract voor het indienen van een paper. Maar waarom wordt dit zo belangrijk?

Dit gebeurt omdat grafische samenvattingen een manier zijn om begrijpelijk en toegankelijk te communiceren en opmerkelijk zijn voor een onderzoek, omdat zij naast een samenvatting ook een manier zijn om dat onderzoek zelf te onthouden. 

Met andere woorden, tegenwoordig zijn grafische samenvattingen onmisbaar voor wetenschappers en hun publicaties. En deze grafieken kunnen op verschillende manieren worden gemaakt. Hier zijn enkele voorbeelden:

grafische samenvattinggrafisch abstract marie curiegrafisch abstract blauw

Hier, op Mind the Graph, we hebben veel sjablonen die u kunt gebruiken voor uw publicatie. Maar u kunt uw eigen grafische samenvatting maken in ons platform. Daarom hebben we 5 tips om u op dit moment te helpen:

 

ORGANISATIE

Organiseer de informatie die je wilt opnemen. Niet al je onderzoek zal erin passen, vergeet niet dat het een samenvatting is! Zet dus de hoofdzaken en de doelstellingen van je onderzoek.

 

SHAPES

Zoek de manier die het meest zinvol is voor jouw zoektocht. Als we het hebben over grafisch abstract, kunnen we werken met afbeeldingen, illustraties, poster ... Vele manieren, dus het is belangrijk om uit te zoeken wat de beste vorm is voor jouw paper.

 

RUIMTE

Het heeft geen zin om al het geschreven onderzoek te willen plaatsen en niet alle noodzakelijke afbeeldingen! Denk eraan, organiseer de informatie en bouw je grafische samenvatting op met ruimtes die het lezen vergemakkelijken.

 

KLEUREN

Haal het niet door elkaar! Maak de kleuren in overeenstemming met je thema, maar pas op dat ze niet te sterk of te gemengd zijn. Dat belemmert ook het begrip van de informatie.

 

UW ONDERZOEK

Zonder angst! Het belangrijkste om te onthouden bij het bouwen van uw grafische samenvatting is dat het onderzoek van u is! Met andere woorden, niemand weet er meer van dan jij!

 

Met deze tips kunt u goede resultaten bereiken en de kans op aanvaarding in vele tijdschriften vergroten!

 

En als je hulp wilt, moet je  kan op ons rekenen!

logo aanmelden

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Exclusieve inhoud van hoge kwaliteit over effectieve visuele
communicatie in de wetenschap.

- Exclusieve gids
- Ontwerp tips
- Wetenschappelijk nieuws en trends
- Handleidingen en sjablonen