Flere og flere tidsskrifter beder om et grafisk abstract, når de skal indsende en artikel. Men hvorfor er det blevet så vigtigt?

Det sker, fordi grafiske abstracts er en måde at kommunikere på med høj forståelse, tilgængelighed og er bemærkelsesværdige for en forskning, idet de ud over et resumé også er en måde at huske selve forskningen på. 

Med andre ord er grafiske resuméer i dag uundværlige for forskere og deres publikationer. Og denne grafik kan laves på mange forskellige måder. Her er nogle eksempler:

grafisk abstraktgrafisk abstrakt marie curiegrafisk abstrakt blå

Her, på Mind the Graph, Vi har en masse skabeloner, som du kan bruge til din publikation. Men du kan også skabe dit eget grafiske abstrakt på vores platform. Så vi har samlet 5 tips, der kan hjælpe dig på vej:

 

ORGANISATION

Organiser den information, du vil have med. Der vil ikke være plads til al din forskning, husk at det er et resumé! Så skriv det vigtigste og målene for din forskning.

 

FORMER

Find den måde, der giver mest mening for din søgning. Når vi taler om grafisk abstract, kan vi arbejde med grafik, illustrationer, plakater ... Der er mange måder, så det er vigtigt at finde ud af, hvad der er den bedste form til din opgave.

 

RUM

Der er ingen grund til at ville sætte al den skriftlige forskning og ikke alle de nødvendige billeder! Husk at organisere informationen og opbygge dit grafiske abstrakt med mellemrum, der gør det lettere at læse.

 

FARVER

Bland det ikke sammen! Lav farverne efter dit tema, men pas på, at de ikke bliver for stærke eller for blandede. Det hæmmer også forståelsen af informationerne.

 

DIN FORSKNING

Uden frygt! Det vigtigste at huske, når du bygger dit grafiske abstract, er, at forskningen er din! Med andre ord er der ingen, der ved mere om det, end du gør!

 

Med disse tips ved vi, at du kan opnå gode resultater og øge chancerne for at blive accepteret i mange tidsskrifter!

 

Og hvis du vil have hjælp, kan du  kan regne med os!

logo-abonnement

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Eksklusivt indhold af høj kvalitet om effektiv visuel
kommunikation inden for videnskab.

- Eksklusiv guide
- Tips til design
- Videnskabelige nyheder og tendenser
- Vejledninger og skabeloner