Din ce în ce mai multe reviste solicită un rezumat grafic pentru a trimite o lucrare. Dar de ce devine acest lucru atât de important?

Acest lucru se întâmplă deoarece rezumatele grafice sunt o modalitate de comunicare cu un grad ridicat de înțelegere, accesibilitate și sunt remarcabile pentru o cercetare, fiind, pe lângă un rezumat, o modalitate de a reține acea cercetare în sine. 

Cu alte cuvinte, astăzi, rezumatele grafice sunt indispensabile pentru oamenii de știință și publicațiile lor. Iar aceste grafice pot fi realizate într-o varietate de moduri. Iată câteva exemple:

rezumat graficrezumat grafic marie curiegrafic abstract albastru

Aici, pe Mind the Graph, avem o mulțime de șabloane pe care le puteți folosi pentru publicația dumneavoastră. Dar vă puteți crea propriul rezumat grafic în platforma noastră. Așadar, am separat 5 sfaturi pentru a vă ajuta în acest moment:

 

ORGANIZAȚIE

Organizați informațiile pe care doriți să le includeți. Nu vor încăpea toate cercetările tale, nu uita că este un rezumat! Așa că puneți esențialul și obiectivele cercetării dumneavoastră.

 

FORME

Găsiți modalitatea care are cel mai mult sens pentru căutarea dumneavoastră. Când vorbim despre rezumatul grafic, putem lucra cu grafice, ilustrații, afișe... Multe moduri, așa că este important să aflați care este cea mai bună formă pentru lucrarea dumneavoastră.

 

SPAȚIUL

Nu are rost să vrei să pui toate cercetările scrise și să nu pui toate imaginile necesare! Nu uitați, organizați informațiile și construiți rezumatul grafic cu spații care să faciliteze lectura.

 

CULORI

Nu le amestecați! Fă culorile în funcție de tema ta, dar ai grijă să nu fie prea puternice sau prea amestecate. De asemenea, acest lucru îngreunează înțelegerea informațiilor.

 

CERCETAREA TA

Fără temeri! Cel mai important lucru de reținut atunci când vă construiți rezumatul grafic este că cercetarea vă aparține! Cu alte cuvinte, nimeni nu știe mai multe despre ea decât dumneavoastră!

 

Cu aceste sfaturi, știm că puteți obține rezultate bune și creșteți șansele de acceptare în multe reviste!

 

Și dacă vrei ajutor, tu  puteți conta pe noi!

logo-abonare

Abonează-te la newsletter-ul nostru

Conținut exclusiv de înaltă calitate despre vizuale eficiente
comunicarea în domeniul științei.

- Ghid exclusiv
- Sfaturi de design
- Știri și tendințe științifice
- Tutoriale și șabloane