Revije vse pogosteje zahtevajo grafični izvleček za oddajo članka. Toda zakaj je to tako pomembno?

To se zgodi, ker so grafični povzetki način sporočanja z visoko stopnjo razumevanja, dostopnosti in so izjemni za raziskavo, saj so poleg povzetka tudi način za zapomnitev same raziskave. 

Z drugimi besedami, danes so grafični povzetki nepogrešljivi za znanstvenike in njihove publikacije. Ti grafični izvlečki so lahko narejeni na različne načine. Tukaj je nekaj primerov:

grafični izvlečekgrafični izvleček marie curiegrafični abstraktni modri

Tukaj, na Mind the Graph, imamo veliko predlog, ki jih lahko uporabite za objavo. V naši platformi pa lahko ustvarite tudi svoj grafični izvleček. Zato smo ločili 5 nasvetov, ki vam bodo pomagali pri tem:

 

ORGANIZACIJA

Organizirajte informacije, ki jih želite vključiti. Vanj ne bodo spravljene vse vaše raziskave, ne pozabite, da gre za povzetek! Zato vanj uvrstite najpomembnejše in cilje svoje raziskave.

 

SHAPES

Poiščite način, ki je za vaše iskanje najprimernejši. Ko govorimo o grafičnem izvlečku, lahko delamo z grafikami, ilustracijami, plakatom ... Načinov je veliko, zato je pomembno, da ugotovite, katera oblika je najboljša za vaše delo.

 

SPACE

Nima smisla, da bi želeli objaviti vse pisne raziskave in ne vseh potrebnih slik! Ne pozabite, da informacije organizirajte in grafični izvleček gradite s prostori, ki olajšajo branje.

 

BARVE

Ne mešajte! Barve prilagodite svoji temi, vendar pazite, da ne bodo preveč močne ali premešane. To prav tako ovira razumevanje informacij.

 

VAŠE RAZISKOVANJE

Brez strahu! Najpomembnejša stvar, ki si jo morate zapomniti pri oblikovanju grafičnega izvlečka, je, da je raziskava vaša! Z drugimi besedami, nihče ne ve o njej več kot vi!

 

Vemo, da lahko s temi nasveti dosežete dobre rezultate in povečate možnosti za sprejem v številne revije!

 

Če želite pomoč, lahko  se lahko zanesete na nas!

logotip-odjava

Naročite se na naše novice

Ekskluzivna visokokakovostna vsebina o učinkovitih vizualnih
komuniciranje v znanosti.

- Ekskluzivni vodnik
- Nasveti za oblikovanje
- Znanstvene novice in trendi
- Učni listi in predloge