Allt fler tidskrifter efterfrågar ett grafiskt abstract för att skicka in en artikel. Men varför har detta blivit så viktigt?

Detta eftersom grafiska sammanfattningar är ett sätt att kommunicera med hög förståelse, tillgänglighet och är anmärkningsvärda för en forskning, eftersom de förutom en sammanfattning är ett sätt att komma ihåg själva forskningen. 

Med andra ord är grafiska sammanfattningar idag oumbärliga för forskare och deras publikationer. Och dessa grafiska sammanfattningar kan göras på en mängd olika sätt. Här är några exempel:

grafiskt abstraktgrafiskt abstrakt marie curiegrafiskt abstrakt blå

Här, på Mind the Graph, Vi har många mallar som du kan använda för din publikation. Men du kan skapa ditt eget grafiska abstrakt i vår plattform. Så vi har separerat 5 tips för att hjälpa dig i detta ögonblick:

 

ORGANISATION

Organisera den information du vill ha med. Det kommer inte att passa all din forskning, kom ihåg att det är en sammanfattning! Så ta med det viktigaste och målen för din forskning.

 

FORMER

Hitta det sätt som är mest meningsfullt för din sökning. När vi talar om grafiskt abstrakt kan vi arbeta med grafik, illustrationer, affischer ... Många sätt, så det är viktigt att ta reda på vilken som är den bästa formen för ditt papper.

 

RUM

Det finns ingen anledning att vilja lägga all skriftlig forskning och inte alla nödvändiga bilder! Kom ihåg att organisera informationen och bygga ditt grafiska abstrakt med utrymmen som underlättar läsning.

 

FÄRGER

Blanda inte ihop det! Gör färgerna enligt ditt tema, men var försiktig så att det inte blir för starkt eller för blandat. Det försvårar också förståelsen av informationen.

 

DIN FORSKNING

Utan rädslor! Det viktigaste att komma ihåg när du bygger upp ditt grafiska abstract är att forskningen är din! Med andra ord finns det ingen som vet mer om den än du!

 

Med dessa tips vet vi att du kan uppnå goda resultat och öka chanserna att bli accepterad i många tidskrifter!

 

Och om du vill ha hjälp kan du  kan räkna med oss!

logotyp-abonnemang

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Exklusivt innehåll av hög kvalitet om effektiv visuell
kommunikation inom vetenskap.

- Exklusiv vägledning
- Tips för design
- Vetenskapliga nyheter och trender
- Handledningar och mallar