Κατασκευασμένο με Mind the Graph

Η εύρεση του σωστού θέματος στο οποίο θα επικεντρωθεί ένας ερευνητής είναι ζωτικής σημασίας- πρέπει να επιλέξετε ένα θέμα στο οποίο βλέπετε τη δυνατότητα να διεξάγετε έρευνα και να αναπτύσσετε πολύτιμες, νέες πληροφορίες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Θέλετε να επιλέξετε ένα θέμα για ένα ερευνητικό έργο στο οποίο μπορείτε να δείτε τον εαυτό σας να χρηματοδοτείται ή να πετυχαίνετε έναν επαγγελματικό στόχο που μπορεί να έχετε.

Η εύρεση μιας θέσης είναι σημαντική για τους νέους ερευνητές, αλλά αποτελεί επίσης μια εξαιρετική προσέγγιση για τους παλαιότερους ερευνητές που τροποποιούν ή αναπροσαρμόζουν την πορεία τους. 

Το Mind The Graph έχει ως στόχο να δείξει τη σημασία της εύρεσης της σωστής εξειδικευμένης έρευνας για να εργαστείτε σε αυτό το άρθρο, καθώς και να παράσχει χρήσιμες συμβουλές.

Τι είναι η θέση στην έρευνα;

Μια ερευνητική θέση είναι ένα θέμα στο οποίο επιλέγετε να γίνετε ειδικός στον επιστημονικό ή ακαδημαϊκό τομέα, πραγματοποιώντας εκτεταμένη έρευνα, συγκεντρώνοντας νέα ευρήματα και εφαρμόζοντάς τα για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα, π.χ. μια δεκαετία. 

Η έρευνα της θέσης σας θα πρέπει να περιλαμβάνει τρία βασικά στοιχεία: το πάθος σας, τις δεξιότητές σας και τις ευκαιρίες στον τομέα. 

Γιατί είναι τόσο σημαντική η εύρεση της σωστής εξειδικευμένης έρευνας;

Η εύρεση μιας θέσης μπορεί να είναι τόσο εύκολη όσο το να διαλέξετε τι θα εξερευνήσετε και να κάνετε τα απαραίτητα βήματα για να κάνετε τις σκέψεις σας πράξη. Η εύρεση της σωστής και επιτυχημένη θέση για μακροπρόθεσμη επιτυχία, από την άλλη πλευρά, απαιτεί πολύ περισσότερους πόρους, χρόνο, ενέργεια και χρήματα.

Οι μικρότερες θέσεις είναι λιγότερο ανταγωνιστικές, γεγονός που μπορεί να αυξήσει την έκθεση της έρευνάς σας, καθώς δεν υπάρχουν πολλές για να βρεθούν. Ωστόσο, η συγκέντρωση ουσιαστικών δεδομένων μπορεί να είναι δύσκολη. 

Και οι μεγαλύτερες θέσεις είναι σημαντικά ανταγωνιστικές, με σημαντικό όγκο δεδομένων. Ωστόσο, επειδή υπάρχει τόσο μεγάλη έρευνα στη συγκεκριμένη θέση, η έρευνά σας μπορεί να περάσει απαρατήρητη. 

Ως εκ τούτου, αυτές είναι ορισμένες εκτιμήσεις που πρέπει να κάνετε όταν αποφασίζετε για μια εξειδικευμένη θέση. Η σημασία προκύπτει από το γεγονός ότι η επιλογή της σωστής έρευνας για τη θέση μπορεί να σημαίνει τη διαφορά μεταξύ επιτυχίας ή αποτυχίας.

Συμβουλές για την επιλογή της σωστής θέσης για την έρευνά σας

  • Καθορίστε τον πιο υποσχόμενο τομέα που χρειάζεται έρευνα, λαμβάνοντας υπόψη τα ενδιαφέροντα, τις αντιπάθειες και τις δεξιότητές σας.
  • Αναλογιστείτε τα προβλήματα. Σκεπτόμενοι όλα όσα πρέπει να λυθούν, θα έχετε έναν μεγάλο κατάλογο πιθανών θέσεων από τις οποίες μπορείτε να διαλέξετε. 
  • Προσπαθήστε να βρείτε τον εαυτό σας σε μια εξειδικευμένη θέση όπου μπορείτε να αναπτύξετε ουσιαστικές νέες πληροφορίες και να έχετε τη μεγαλύτερη επιρροή. Αν δεν μπορείτε να σκεφτείτε κάτι καινοτόμο να προσθέσετε, μάλλον θα πρέπει να εξετάσετε μια άλλη εξειδικευμένη θέση.
  • Δημιουργήστε ένα ισχυρό δίκτυο. Μιλήστε με τους συναδέλφους σας, παρακολουθήστε σεμινάρια και επιστημονικές παρουσιάσεις και προσπαθήστε να μάθετε όσα περισσότερα μπορείτε για το γενικότερο πεδίο, προκειμένου να εδραιώσετε τη θέση σας.
  • Αξιολογήστε την ανταγωνιστική αγορά- κατανοήστε τι γίνεται και τις προσεγγίσεις που χρησιμοποιούνται.
  • Αν και θα πρέπει να αποφεύγετε τις υπερπλήρεις, έντονα ανταγωνιστικές θέσεις, να έχετε υπόψη σας ότι ορισμένες θέσεις μπορεί να περάσουν απαρατήρητες επειδή είναι ασήμαντες.

Δεν βρίσκετε ακριβώς αυτό που χρειάζεστε; Θα το σχεδιάσουμε εμείς για εσάς!

Το Mind The Graph είναι ένα εργαλείο για την ενσωμάτωση εικονογραφήσεων και infographics στο έργο σας για να βελτιώσετε την προβολή και την κατανόηση. Ενώ το Mind The Graph παρέχει έναν μεγάλο αριθμό προτύπων, αν θέλετε ένα προσαρμοσμένο πρότυπο, θα σχεδιάσουμε ένα μόνο για εσάς, σύμφωνα με τις ανάγκες σας!

logo-subscribe

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο

Αποκλειστικό περιεχόμενο υψηλής ποιότητας σχετικά με την αποτελεσματική οπτική
επικοινωνία στην επιστήμη.

- Αποκλειστικός οδηγός
- Συμβουλές σχεδιασμού
- Επιστημονικά νέα και τάσεις
- Σεμινάρια και πρότυπα